7 Digitale Piano's Onder de Duizend Euro Speciaal voor Beginners
Piano's voor Beginners
Muziekbundel
Piano's voor Beginners
16 min
0

7 Digitale Piano's Onder de Duizend Euro Speciaal voor Beginners

16 min
0

Ik weet hoe lastig het is om een digitale piano te kiezen als beginner, er is veel keuze en je weet vaak nog niet waar je zou moet letten bij het kopen van een piano. Vooral wanneer je een piano onder de duizend euro zoekt kunnen de verschillen groot zijn. In dit artikel laat ik je kennis maken met 7 beginners piano's (digitaal) zodat je een beter beeld krijgt van wat er zoals te koop is onder de duizend euro.

Digitale Piano Aanbiedingen
Koop je digitale piano bij:

1. Fazley DP-320-BK Digitale Piano Zwart

Fazley DP-320-BK Digitale Piano Zwart

Pluspunten:

 • Betaalbaar en compleet pakket.
 • Eenvoudige bediening.
 • Ruime polyfonie van 128.

Minpunten:

 • Beperkt aantal instrumentklanken.

>> Bekijk de prijs van de DP-320-BK

Betaalbaar en compleet pakket

De Fazley DP-320-BK onderscheidt zich door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zeer redelijke prijs krijg je als beginner alles wat nodig hebt om te starten met piano spelen. Bestaande uit een volledig 88-toetsen keyboard, onderstel en pedalen. Dit maakt het een toegankelijke keuze voor de startende pianist die niet direct een grote investering wil of kan doen.

Eenvoudige bediening

Met een focus op gebruiksgemak is de DP-320-BK ontworpen om het beginners zo makkelijk mogelijk te maken om het leren spelen eenvoudiger te maken. De interface is intuïtief, waardoor nieuwe spelers zonder veel moeite hun weg kunnen vinden in de verschillende functies en instellingen. Dit minimaliseert frustratie en maximaliseert de tijd die besteed kan worden aan daadwerkelijk spelen en leren. En dat is waar het om draait.

Ruime polyfonie van 128

Een indrukwekkende eigenschap voor een piano in deze prijscategorie is de ruime polyfonie van 128 noten. Dit betekent dat de piano in staat is om 128 noten tegelijk te laten klinken, wat zorgt voor een vol en rijk geluid, zelfs bij complexe stukken en het indrukken van het sustainpedaal. Dit biedt ruimte voor muzikale groei en experimenteren. Alhoewel 128 noten in het begin niet een vereiste is, is het wel mooi meegenomen wanneer je snel vorderingen maakt en meer complexe muziekstukken gaat spelen.

Beperkt aantal klanken

Hoewel de DP-320-BK een aantal basisklanken biedt, waaronder verschillende piano's, e-piano's, en strijkers, kan het beperkte aantal voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Spelers die op zoek zijn naar een breed scala aan geluiden om verschillende muziekstijlen te verkennen, kunnen dit als een beperking ervaren. Dit is overigens maar net hoe je het bekijkt, wanneer je een akoestische piano koopt om te leren spelen beschik je maar over 1 geluid, het pianogeluid. Denk er dus over na of dit voor jou een bepalende factor is.

Algemeen over de Fazley DP-320-BK

De Fazley DP-320-BK digitale piano zwart is een uitstekende keuze voor beginners die op zoek zijn naar een volledige, betaalbare set om hun muzikale reis te beginnen. Met zijn eenvoudige bediening en ruime polyfonie biedt het een solide basis voor het leren van piano. 

De constructie is robuust, waardoor het een duurzame investering is voor de beginnende pianist. Hoewel het aantal instrumentklanken beperkt is, zijn de beschikbare geluiden van hoge kwaliteit en geschikt voor een breed scala aan muzikale stukken. Dit maakt de DP-320-BK een waardevolle keuze voor iedereen die de wereld van pianospelen wil betreden zonder een grote financiële last. 

Het is een instrument dat, ondanks zijn eenvoud, beginners in staat stelt om de fundamenten van het pianospelen te leren ontwikkelen, met genoeg mogelijkheden om te groeien en te experimenteren binnen de grenzen van hun eerste muzikale kunnen..

2. Roland F107-BKX Digitale Piano

Roland F107-BKX Digitale Piano

Pluspunten:

 • Zeer realistische pianoklank door Roland SuperNATURAL-technologie.
 • Stijlvol ontwerp dat in elk interieur past.
 • Integratie met Roland Piano App voor extra functies.

Minpunten:

 • Afhankelijkheid van een app voor sommige functies.

>> Bekijk de prijs van de Roland F107-BKX

Zeer realistische pianoklanken

De kern van de Roland F107-BKX's aantrekkingskracht ligt in zijn geavanceerde SuperNATURAL-technologie, die zorgt voor een uitzonderlijk authentieke pianoklank. Deze technologie bootst de complexe fysieke eigenschappen van akoestische piano's na, waardoor spelers kunnen genieten van nuances en dynamiek die zeer dicht in de buurt komen van het spelen op een traditionele piano. Dit maakt het een ideaal instrument voor beginners die de rijke expressiviteit van piano spelen willen ervaren zonder de investering in een dure akoestische piano te doen.

Stijlvol ontwerp dat in elk interieur past

Met zijn moderne en elegante vormgeving is de Roland F107-BKX niet alleen een muziekinstrument, maar ook een aanvulling op de inrichting van elke kamer. Het strakke design en de compacte afmetingen zorgen ervoor dat deze digitale piano moeiteloos opgaat in diverse interieurstijlen, van klassiek tot hedendaags.

Integratie met Roland Piano App

De integratie met de Roland Piano App breidt de mogelijkheden van de F107-BKX aanzienlijk uit. Via de app kunnen gebruikers toegang krijgen tot een scala aan functies zoals het opnemen en opslaan van uitvoeringen, interactieve lessen volgen, en hun geluid aanpassen. Deze connectiviteit maakt het leren en verkennen van muziek nog interactiever en leuker voor beginners.

Afhankelijkheid van een app voor sommige functies

Hoewel de integratie met de Roland Piano App veel voordelen biedt, kan de afhankelijkheid van een smartphone of tablet voor het gebruik van bepaalde functies voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Dit kan extra stappen toevoegen aan de gebruikservaring en is afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele apparaten.

Algemeen over de Roland F107-BKX

De Roland F107-BKX digitale piano vertegenwoordigt een perfecte fusie tussen de moderne mogelijkheden en muzikale traditie, ideaal voor beginners die streven naar een authentieke pianobeleving. De toepassing van Roland's geavanceerde SuperNATURAL-technologie biedt spelers een ongeëvenaarde klankgetrouwheid, terwijl het stijlvolle ontwerp ervoor zorgt dat de piano in elke woonomgeving past. 

De samenwerking met de Roland Piano App verhoogt de waarde van deze piano door extra functionaliteiten en een interactieve leerervaring toe te voegen. Hoewel de afhankelijkheid van een app voor sommige functies als een nadeel kan worden gezien, wegen de voordelen van deze digitale innovatie zwaarder. 

De Roland F107-BKX is een uitstekende keuze voor beginners die op zoek zijn naar een digitale piano die niet alleen de traditionele pianoklank en -ervaring biedt, maar ook de voordelen van moderne technologieën omarmt. Met zijn rijke klanken, gebruiksvriendelijkheid en elegante design biedt het een inspirerende start voor iedereen die de wereld van piano spelen wil verkennen. Ik zou zeggen: Ja, het is wel een Roland, mensen die deze website regelmatig bezoeken weten wat ik hiermee bedoel.

3. Yamaha Arius YDP-145R Rosewood Digitale Piano

Yamaha Arius YDP-145R Rosewood Digitale Piano

Pluspunten:

 • Uitmuntende geluidskwaliteit.
 • Interactie met Smart Pianist App.
 • Stijlvol design.

Minpunten:

 • Beperkte draagbaarheid door zijn meubelstijl.

>> Bekijk de prijs van de Arius YDP-145R

Uitmuntende geluidskwaliteit

De Yamaha Arius YDP-145R staat bekend om zijn superieure geluidskwaliteit, een kenmerk dat Yamaha's toewijding aan muzikale excellentie weerspiegelt. Dit model biedt een rijke en expressieve klank, te danken aan de geavanceerde samplingtechnologie die de geluiden van een van Yamaha's beste concertvleugels nabootst. Voor beginners biedt dit de unieke kans om te leren en te oefenen op een instrument dat de nuances en dynamiek van een echte vleugelpiano benadert. Maar laten we niet overdrijven, het blijft wel een piano onder de duizend euro, maar is inderdaad fantastisch om mee te beginnen.

Interactie met Smart Pianist App

De integratie met Yamaha's Smart Pianist App opent een wereld van mogelijkheden voor de gebruiker. Deze app biedt niet alleen een intuïtieve manier om door de verschillende functies van de piano te navigeren, maar ook educatieve hulpmiddelen en de mogelijkheid om je favoriete liedjes te leren spelen. De app analyseert de muziek die op je smartphone of tablet is opgeslagen en creëert bladmuziek, waardoor beginners op een leuke en interactieve manier kunnen leren.

Stijlvol design

De YDP-145R kenmerkt zich door zijn elegante rosewood afwerking, waardoor het een prachtige aanvulling is op elk interieur. Het traditionele meubelstijl ontwerp draagt niet alleen bij aan de esthetische waarde, maar zorgt ook voor een stabiele en ergonomische speelervaring. Dit stijlvolle ontwerp maakt de YDP-145R tot een aantrekkelijk meubelstuk dat de sfeer van elke ruimte verrijkt.

Beperkte draagbaarheid door zijn meubelstijl 

Hoewel het elegante design en de robuuste constructie van de YDP-145R voordelen zijn voor stabiliteit en uiterlijk, beperken ze de draagbaarheid van de piano. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die flexibiliteit en mobiliteit nodig hebben, zoals het verplaatsen van het instrument tussen verschillende ruimtes of locaties. Denk er dus over na of je liever een huiskamer model koopt of een portable instrument.

Algemeen over de Yamaha Arius YDP-145R

De Yamaha Arius YDP-145R combineert Yamaha's legendarische kwaliteit en betrouwbaarheid in een stijlvolle en geavanceerde digitale piano, ideaal voor beginners en gevorderde spelers die een serieuze langetermijninvestering in hun muzikale ontwikkeling zoeken. Met zijn uitmuntende geluidskwaliteit, interactieve leermogelijkheden via de Smart Pianist App en een tijdloos design, biedt de YDP-145R een inspirerende muzikale ervaring die de muzikale groei van de gebruiker ondersteunt. 

Hoewel de beperkte draagbaarheid een keuze is, is de YDP-145R uitstekend voor iedereen die een authentieke en verrijkende pianobeleving in huis wil brengen. Dit instrument staat garant voor jarenlang muzikaal plezier en is een solide basis voor zowel het leren van de grondbeginselen van het pianospel als voor het verder ontwikkelen van geavanceerde speeltechnieken.

4. Korg XE20 Digitale Piano

Korg XE20 Digitale Piano

Pluspunten:

 • Compact en draagbaar.
 • Grote bibliotheek van klanken en ritmes.
 • Flexibele aanslaggevoeligheid.

Minpunten:

 • Onderstel apart verkrijgbaar.

>> Bekijk prijs van de Korg XE20

Compact en draagbaar

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de Korg XE20 is zijn compacte ontwerp, waardoor het een ideale keuze is voor muzikanten die beperkte ruimte hebben of hun instrument regelmatig willen verplaatsen. Deze draagbaarheid maakt het gemakkelijk om de piano mee te nemen naar lessen, optredens of zelfs op reis, waardoor de gebruiker nooit zonder de mogelijkheid zit om te oefenen of te performen.

Grote bibliotheek van klanken en ritmes

De Korg XE20 onderscheidt zich door een indrukwekkende verscheidenheid aan ingebouwde geluiden en begeleidingsstijlen. Met meer dan 700 klanken, waaronder piano's, strijkers, blaasinstrumenten, en drums, alsook 280 automatische begeleidingsstijlen, biedt deze digitale piano een schat aan muzikale exploratiemogelijkheden. Dit brede scala aan klanken en ritmes stimuleert creativiteit en maakt het mogelijk om verschillende muziekgenres te verkennen.

Flexibele aanslaggevoeligheid

De aanslaggevoeligheid van de toetsen kan worden aangepast om te voldoen aan de voorkeuren van de gebruiker of de eisen van een specifieke muziekstuk. Dit biedt spelers de mogelijkheid om hun speeltechniek te verfijnen en zorgt voor een expressievere uitvoering. Of je nu een zachte touch of een krachtige aanslag prefereert, de Korg XE20 kan worden afgesteld om aan jouw speelstijl te voldoen.

Onderstel apart verkrijgbaar

Hoewel de draagbaarheid van de Korg XE20 een groot voordeel is, is het belangrijk op te merken dat het onderstel apart moet worden aangeschaft. Dit kost extra geld, maar is de beste oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar een stabiele en permanente opstelling voor hun digitale piano thuis of in de studio. Natuurlijk kun je ook een "normale" piano of keyboardstandaard gebruiken, en dat werkt ook prima.

Algemeen over de Korg XE20

De Korg XE20 digitale piano is een uitmuntend instrument dat een perfecte balans biedt tussen functionaliteit, draagbaarheid, en muzikale expressiviteit. Ideaal voor beginners en gevorderde spelers die een veelzijdig instrument zoeken dat hen niet alleen in staat stelt om verschillende muziekstijlen te ontdekken maar ook om hun muzikale skills te ontwikkelen. 

De uitgebreide bibliotheek van klanken en ritmes, samen met de aanpasbare aanslaggevoelige toetsen, maakt van de Korg XE20 een goede keuze voor iedereen die zijn of haar muzikale horizon wil verbreden. Ondanks dat het onderstel apart moet worden aangeschaft, blijft de XE20 een aantrekkelijke optie voor muzikanten die een hoogwaardige digitale piano zoeken die zowel thuis als onderweg gebruikt kan worden. 

5. Casio Celviano AP-270BK Digitale Piano Zwart

Casio Celviano AP-270BK Digitale Piano Zwart

Pluspunten:

 • Compleet meubelstuk met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Diverse ingebouwde klanken en liedjes.
 • Geschikt voor pianoles.

Minpunten:

 • Minder draagbaar dan andere modellen.

>> Bekijk prijs van de Celvano AP-270BK

Compleet meubelstuk met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De Casio AP-270BK valt op door zijn volledige meubelontwerp dat niet alleen een elegante aanvulling op het interieur is, maar ook een indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Voor een betaalbare prijs krijgen gebruikers een solide en visueel aantrekkelijke digitale piano die de sfeer van een traditionele akoestische piano nabootst. Dit maakt het een ideale keuze voor beginners en gevorderden die op zoek zijn naar een duurzaam instrument zonder compromissen op esthetisch vlak. Het oog wil natuurlijk ook wat wanneer je zo'n apparaat in de woonkamer zet.

Diverse ingebouwde klanken en liedjes

Met een breed scala aan ingebouwde klanken en liedjes biedt de AP-270BK gebruikers de mogelijkheid om verschillende muziekgenres te verkennen en nieuwe stukken te leren. Deze variëteit stimuleert muzikale ontwikkeling en houdt de oefensessies fris en boeiend. De aanwezigheid van verschillende instrumentgeluiden, van klassieke piano's tot strijkers en orgels, betekent dat spelers meer kunnen experimenteren met geluiden.

Geschikt voor pianoles

De Casio AP-270BK is speciaal ontworpen met het oog op piano leren spelen, waardoor het een uitstekende keuze is voor de beginnende pianist. De mogelijkheid om te oefenen met hoofdtelefoons, de duale keyboardmodus voor leraar-leerling sessies, en de ingebouwde opnamefunctie voor zelfevaluatie, maken deze digitale piano een waardevol hulpmiddel voor zowel zelfstudie als formele lessen.

Minder draagbaar dan andere modellen

Door zijn complete meubelstukontwerp is de AP-270BK minder draagbaar en flexibel in vergelijking met meer compacte en lichtgewicht digitale piano's. Dit kan een beperking zijn voor gebruikers die hun instrument vaak willen verplaatsen of die beperkte ruimte hebben. Wanneer je geen meubelstuk in de vorm van een piano in je huis wilt hebben staan zijn er genoeg portable alternatieven in allerlei prijsklassen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Roland GO-61P.

Algemeen over de Casio AP-270BK

De Casio AP-270BK digitale piano biedt een uitgebreide pianobeleving die zowel betaalbaar als rijk aan functies is. Het is ontworpen om spelers van alle niveaus te ondersteunen in hun muzikale groei, van beginners die hun eerste stappen zetten tot gevorderden die hun vaardigheden willen verfijnen. De combinatie van een stijlvol meubelstuk, een breed scala aan klanken en liedjes, en functies die specifiek gericht zijn op het leren en oefenen van piano, maken de AP-270BK een slimme investering voor iedereen die serieus werk wil maken van hun pianospel. Hoewel de mindere draagbaarheid wederom een keuze is, blijft de Casio AP-270BK een aantrekkelijke keuze voor spelers die op zoek zijn naar een langdurige en veelzijdige digitale piano-ervaring.

6. Roland FP-30X BK Digitale Piano

Roland FP-30X BK Digitale Piano

Pluspunten:

 • Compact en gemakkelijk te verplaatsen.
 • Krachtige luidsprekers voor zijn formaat.
 • Bluetooth-connectiviteit.

Minpunten:

 • Pedaal unit apart verkrijgbaar.

>> Bekijk prijs van de Roland FP-30X

Compact en gemakkelijk te verplaatsen

De Roland FP-30X maakt onderdeel uit van de FP-pianoserie waaronder ook de FP-10, FP-60X en FP-90X vallen. De FP-30X onderscheidt zich door zijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp, wat het een ideale optie maakt voor muzikanten die behoefte hebben aan een draagbaar instrument. Deze digitale piano combineert mobiliteit met de kwalitatieve prestaties waar Roland om bekend staat, waardoor hij zowel thuis als onderweg gemakkelijk te gebruiken is. Het gemak waarmee deze piano kan worden verplaatst, maakt hem perfect voor studenten die ruimte willen besparen of voor optredende artiesten die hun instrument moeten meenemen naar optredens.

Krachtige luidsprekers voor zijn formaat

Ondanks zijn compacte bouw, beschikt de FP-30X over verrassend krachtige ingebouwde luidsprekers. Deze zorgen voor een rijke en volle geluidsweergave, die de nuances van de pianoprestaties prachtig tot uiting brengt. Zelfs in kleine ruimtes of tijdens intieme optredens levert de FP-30X een indrukwekkende geluidskwaliteit, waardoor spelers niet hoeven in te leveren op de ervaring van het geluid..

Bluetooth-connectiviteit

Een van de moderne gemakken van de FP-30X is zijn Bluetooth-functionaliteit, waarmee gebruikers draadloos verbinding kunnen maken met smartphones, tablets of computers. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor het streamen van muziek, het gebruik van educatieve apps of het spelen samen met je favoriete nummers. De Bluetooth-connectiviteit verhoogt de veelzijdigheid van de piano en maakt het een uitstekend hulpmiddel voor zowel oefenen als entertainment.

Pedal unit apart verkrijgbaar

Een nadeel van de FP-30X is dat de pedal unit (pedalen) , die nodig is voor een volledige pianobeleving, apart moet worden aangeschaft. Dit kost natuurlijk extra geld en je zou van Roland mogen verwachten dat dit standaard bij de koop in zit. Maar ja, blijkbaar kun je niet alles hebben voor dat geld. Wel wordt een standaard basis sustainpedaal (1 pedaal) meegeleverd.

Algemeen over de Roland FP-30X KB

De Roland FP-30X BK digitale piano is een uitstekende keuze voor zowel de beginnende als de gevorderde pianist die op zoek is naar een balans tussen kwaliteit, draagbaarheid en moderne functionaliteiten. Met zijn compacte ontwerp, krachtige luidsprekers en Bluetooth-connectiviteit, biedt de FP-30X een veelzijdige en bevredigende speelervaring. Hoewel de noodzaak om de pedal unit apart aan te schaffen als een nadeel kan worden gezien, doet dit weinig af aan de algehele waarde en prestaties van de piano. 

Of je nu thuis oefent, muziek studeert in een klaslokaal of optreedt op verschillende locaties, de FP-30X biedt de betrouwbaarheid en expressiviteit die muzikanten nodig hebben om hun muzikale potentieel te verkennen en te realiseren.

7. Korg XE20SP Digitale Piano

Korg XE20SP digitale piano

Hoewel ik de XE20 al heb genoemd vond ik het de moeite waard om ook de grotere broer, de XE20SP in dit overzicht te noemen.

Pluspunten:

 • Hybride functies van piano en keyboard.
 • Eenvoudige bediening en complete set.
 • Ondersteunt half-pedaling voor expressievere uitvoeringen.

Minpunten:

 • Beperktere polyfonie voor keyboardklanken.

>> Bekijk prijs van de Korg XE20SP

Hybride functies van piano en keyboard

De Korg XE20SP onderscheidt zich door zijn unieke combinatie van digitale piano- en keyboardfuncties, waardoor gebruikers het beste van twee werelden krijgen. Deze hybride benadering maakt het instrument bijzonder veelzijdig, geschikt voor een breed scala aan muzikale genres en speelstijlen. Spelers kunnen genieten van de authentieke pianoklanken voor klassieke uitvoeringen, terwijl ze ook toegang hebben tot een rijke bibliotheek aan synthetische klanken en ritmes voor meer hedendaagse muziek.

Eenvoudige bediening en complete set

De XE20SP is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginners. De intuïtieve interface en overzichtelijke lay-out maken het navigeren door de verschillende functies en instellingen een fluitje van een cent. Bovendien wordt deze digitale piano geleverd als een complete set, inclusief een kwalitatief onderstel en pedalen, wat betekent dat spelers alles hebben wat ze nodig hebben om direct te beginnen met spelen.

Ondersteunt half-pedaling voor expressievere uitvoeringen

Een opmerkelijke functie van de XE20SP is de ondersteuning voor half-pedaling, waardoor spelers hun pedaaltechniek kunnen verfijnen voor meer expressieve en dynamische uitvoeringen. Deze geavanceerde pedaalfunctie is bijzonder waardevol voor pianisten die de nuances van hun spel willen verdiepen, en is een functie die vaak alleen wordt gevonden op duurdere modellen.

Beperktere polyfonie voor keyboardklanken

Hoewel de XE20SP indruk maakt met zijn veelzijdigheid en functies, is het vermeldenswaard dat de polyfonie voor keyboardklanken beperkter is in vergelijking met sommige andere modellen. Dit kan invloed hebben op de complexiteit van de muziek die spelers willen creëren, vooral bij het gebruik van meerdere lagen of bij complexe arrangementen.

Algemeen over de Korg XE20SP

De Korg XE20SP digitale piano is een uitstekende keuze voor beginners en gevorderde spelers die op zoek zijn naar een veelzijdig en gebruiksvriendelijk instrument. Met zijn hybride functies biedt het een breed scala aan muzikale mogelijkheden, van klassieke piano-uitvoeringen tot hedendaagse keyboardstukken. 

De eenvoudige bediening, complete set, en geavanceerde pedaalondersteuning maken het een aantrekkelijke optie voor iedereen die een rijke muzikale ervaring zoekt in één compact pakket. Ondanks de beperktere polyfonie voor keyboardklanken, biedt de XE20SP voldoende kwaliteit en functionaliteit om de meeste muzikale behoeften te ondersteunen, waardoor het een waardevolle aanvulling is op de muzikale reis van elke pianist.

Conclusie

Bij het kiezen van een digitale piano onder de duizend euro is het belangrijk om een balans te vinden tussen prijs, kwaliteit, en functies. Voor beginners is het soms een uitdaging om een piano te vinden die niet alleen nu voldoet, maar ook ruimte biedt voor groei. Elk van de besproken piano's heeft zijn eigen sterke punten, en de keuze hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeuren en doelen.

Persoonlijke noot

Zoals in het begin heb ik gezegd weet ik hoe lastig het kan zijn om een goede digitale piano te vinden als beginner. Maak je er dan ook niet te druk om, maak een keuze tussen huiskamermodel (zoals ik dat altijd noem) of een portable model wat je makkelijk kunt verplaatsen of meenemen. Bepaal daarna welke functies je handig vindt en welk soort geluiden je voorkeur geniet. Over het algemeen hoor je in het begin het verschil in kwaliteit van het geluid niet en dat is ook helemaal niet erg. Zie je eerste piano als een eerste stap in jouw muzikale reis waarvan je nog geen idee hebt waar die gaat eindigen, of juist wel! Zolang je maar blijft oefenen en doorzet ontdek je dat piano spelen zelfs verslavend werkt, en dat is juist de bedoeling.

Digitale Piano Aanbiedingen
Koop je digitale piano bij:

Reacties

Wat is jouw keuze geworden? En ben je er blij mee? Laat het ons weten via de reageer button onderaan. 

Reacties
Categorieën