Acces Virus Ti2 Soundmodule - Het neusje van de zalm!
Modules en Desktopmodules
Muziekbundel
Modules en Desktopmodules
6 min
0

Acces Virus Ti2 Soundmodule - Het neusje van de zalm!

6 min
0

De Access Virus Ti2 is een veelgeprezen synthesizermodule, uitgebracht door het Duitse bedrijf Access Music. Het is de opvolger van de populaire Virus TI-module en biedt een reeks nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een krachtiger processor, verbeterde geluidskwaliteit en een verhoogd polyfoon aantal.

Onder de motorkap

De Virus TI2 heeft een veelzijdige geluidsengine, die een breed scala aan analoge en digitale klanken produceert. Het heeft ook een aantal nieuwe geluiden, waaronder nieuwe lagen, filters en effecten.

Polyfonie

De Virus TI2 biedt een verhoogd polyfoon aantal van 128 stemmen, wat betekent dat het in staat is om veel meer geluiden tegelijkertijd te produceren zonder enig verlies aan kwaliteit.

Gebruiksgemak

De Virus TI2 heeft een overzichtelijke interface met veel knoppen en faders voor directe toegang tot de meest gebruikte functies. Het beschikt ook over een heldere OLED-scherm, waarop je de presets en andere instellingen gemakkelijk kunt bekijken en wijzigen.

Aansluitingen

De Virus TI2 heeft een breed scala aan aansluitingen, waaronder MIDI, USB, audio-uitgangen en -ingangen, en een hoofdtelefoonuitgang. Hiermee kun je de module eenvoudig integreren in de studio- of live-setup.

Software

De Virus TI2 wordt geleverd met een uitgebreide softwarebibliotheek met presets, samples en effecten. Het biedt ook de mogelijkheid om je eigen presets te creëren en te bewaren. Zelf had ik hier enorm veel problemen mee om de acces software naadloos met de Ti2 te laten functioneren. Heb je hier ook ervaring(en) mee? Laat het dan even weten onderaan.

Connectie

Deze soundmodule is via USB rechtstreeks via Logic, Cubase of andere DAWs te bedienen. Zoek de de mogelijkheden en specs even op internet. Zoals hierboven al verwoord, de connectie was er bij mij wel, maar het liep niet echt goed. Dus test dit voordat je een Acces Virus Ti2 koopt.

Welke artiest(en) hebben de Acces Virus Ti gebruikt?

Welke artiest(en) hebben de Acces Virus Ti gebruikt?

De Access Virus Ti synthesizer is door vele artiesten in verschillende genres gebruikt, vooral in elektronische muziek. Hier zijn enkele bekende artiesten die de Access Virus Ti hebben gebruikt:

Deadmau5 (Joel Zimmerman)

 • Genre: Elektronisch, Progressive House
 • Gebruik: Deadmau5 staat bekend om zijn uitgebreide gebruik van de Access Virus Ti in zijn producties en heeft deze synthesizer vaak in zijn studio-opstellingen laten zien.

Sasha

 • Genre: Progressive House, Techno
 • Gebruik: Sasha heeft de Access Virus Ti gebruikt vanwege zijn veelzijdige geluidsmogelijkheden in zowel live optredens als studiorecordings.

Depeche Mode

 • Genre: Synth-pop, New Wave
 • Gebruik: De band heeft de Access Virus Ti geïntegreerd in hun muziekproductie, profiterend van de rijke analoog-achtige geluiden.

Infected Mushroom

 • Genre: Psytrance, Elektronisch
 • Gebruik: Dit duo staat bekend om hun complexe geluidslandschappen en maakt veel gebruik van de Access Virus Ti voor het creëren van unieke en dynamische geluiden.

BT (Brian Transeau)

 • Genre: Trance, Electronica
 • Gebruik: BT heeft de Access Virus Ti gebruikt om zijn kenmerkende weelderige en ingewikkelde geluidslandschappen te creëren.

The Prodigy

 • Genre: Elektronisch, Big Beat
 • Gebruik: The Prodigy heeft de Access Virus Ti gebruikt vanwege zijn agressieve en veelzijdige geluiden, vooral in hun energieke nummers.

Pendulum

 • Genre: Drum and Bass, Elektronische Rock
 • Gebruik: Pendulum is bekend om hun krachtige en energieke muziek en heeft de Access Virus Ti gebruikt om hun kenmerkende geluid te bereiken.

En natuurlijk niet te vergeten onze eigen.....

Tiësto

Inderdaad, ook Tiësto heeft de Access Virus Ti synthesizer gebruikt in zijn producties. Als een prominente figuur in de elektronische dansmuziek, heeft Tiësto vaak gebruik gemaakt van geavanceerde synthesizers zoals de Access Virus Ti om zijn kenmerkende geluiden te creëren. Dit instrument heeft bijgedragen aan de rijke texturen en krachtige klanken die kenmerkend zijn voor zijn muziek.

Enkele bekende nummers en albums waar de invloed van de Access Virus Ti duidelijk te horen is, zijn bijvoorbeeld zijn album "Elements of Life" en zijn diverse live-sets en remixes. Tiësto’s gebruik van de Access Virus Ti heeft bijgedragen aan zijn reputatie als een innovatief en invloedrijk producer in de EDM-scene.

Deze artiesten zijn slechts enkele voorbeelden, en de Access Virus Ti blijft een populaire keuze onder veel producers en muzikanten vanwege zijn robuuste en diverse geluidsmogelijkheden.

Ik heb (had) hem zelf ook

Acces Virus Ti2

Jaren geleden heb ik deze module tweedehands ergens in het Noorden van Nederland dichtbij de grens gekocht. Ik kan me nog herinneren dat ik via Duitsland ben gereden omdat de navigatie aangaf dat deze weg korter was. Eenmaal thuisgekomen de module aangesloten en veel gebruikt. Dikke bassen en vette geluiden maar ook geluiden waar je helemaal niets mee kan. Zelf heb ik er een 19" rack bijgekocht maar veel mensen gebruiken hem als desktop model. Ook is er een model met toetsen wanneer je hier behoefte aan hebt. Update juni 2024: Ik heb de Ti2 verkocht en maak nu voornamelijk gebruik van vette virtuele instrumenten.

De 19" adapter voor de Ti2

De 19

Zoals je op de foto ziet kan er ook een 19" adapter worden gebruikt om de Ti2 in een 19 inch Rack te plaatsen, maar de Ti2 is vrij groot en wanneer de software niet loopt zoals bij mij het geval was, wil je de synthesizer module toch met de hand bedienen.

Overweeg je er eentje aan te schaffen?

Mocht je er eentje aan willen schaffen is het slim om eerst de geluiden op Youtube te beluisteren. Deze geven je een goede eerste indruk. Zelf kan ik me niet voorstellen dat ik deze module nog ooit weg doe maar dat heb ik wel vaker gezegd!

Demovideo met sounds

De demo video van de Ti2 hieronder is van Jack Murray.

Wat Gebruikers Vinden van de Access Virus TI2

De Access Virus TI2 is een zeer gewaardeerde synthesizer binnen de muziekgemeenschap. Hier is een overzicht van de meningen van gebruikers, gebaseerd op verschillende bronnen:

Positieve Aspecten

Geluidkwaliteit

De Access Virus TI2 staat bekend om zijn krachtige, rijke en veelzijdige geluiden. Het kan een breed scala aan klanken produceren, van diepe bassen tot etherische pads en complexe leads.

Functies en Flexibiliteit

Gebruikers waarderen de uitgebreide modulatietarieven en de vele effecten, zoals reverb, delay, en chorus. De synthesizer biedt ook veel presets en patches, wat het gemakkelijk maakt om direct geweldige geluiden te vinden.

Gebruiksgemak

Voor mensen die bekend zijn met Access-producten, is de TI2 relatief gemakkelijk te gebruiken. De knoppen en het display zijn intuïtief en maken snelle aanpassingen mogelijk zonder diep in menu's te duiken.

Firmware Updates

Access staat bekend om het regelmatig updaten van de firmware, wat nieuwe functies en verbeteringen toevoegt aan de synthesizer. Dit zorgt ervoor dat de TI2 up-to-date blijft met de nieuwste technologieën en gebruikersvereisten.

Negatieve Aspecten

Problemen met de USB-verbinding

Een veelvoorkomend probleem dat door gebruikers wordt gemeld, is de onbetrouwbare werking van de USB-verbinding, vooral bij het gebruik van de Virus Control plugin. Dit kan leiden tot synchronisatieproblemen en frustratie bij het gebruik in DAW's zoals Ableton Live en Logic.

Prijs

De Access Virus TI2 is een vrij dure synthesizer. Hoewel de meeste gebruikers vinden dat het de investering waard is vanwege de kwaliteit en functies, kan de prijs een struikelblok zijn voor sommige muzikanten.

Algemeen Oordeel Over de Ti2

Over het algemeen zijn de meeste gebruikers zeer tevreden met de Access Virus TI2. De synthesizer wordt geprezen om zijn geluid, veelzijdigheid en continue firmware-updates. De nadelen, zoals problemen met de USB-verbinding, worden soms als frustrerend ervaren, maar wegen vaak niet op tegen de vele voordelen en mogelijkheden die de TI2 biedt.

Tot slot

De Access Virus TI2 biedt een uitgebreide set van veelzijdige klanken, geavanceerde functies en een gebruiksvriendelijke interface. Het is een populair instrument onder muzikanten en producers en wordt vaak gebruikt in een breed scala aan muziekstijlen.

Reacties

Ben jij in het bezit van een Acces Virus? En wil je daar iets over vertellen om onze lezers te inspireren of daar van kunnen leren? Dat kan via het veld onderaan.

Misschien ook interessant

Acces Virus Ti Snow

Roland SH-4d Module/synthesizer

Reacties
Categorieën