De ASM Hydrasynth Explorer: Een Veelzijdige Reisgenoot voor Synthesizer Liefhebbers
Synthesizers en Workstations
Muziekbundel
Synthesizers en Workstations
5 min
0

De ASM Hydrasynth Explorer: Een Veelzijdige Reisgenoot voor Synthesizer Liefhebbers

5 min
0

De muziekwereld is een fascinerende arena waar innovatie en creativiteit hand in hand gaan. Een prachtig voorbeeld hiervan is de ASM Hydrasynth Explorer synthesizer, een instrument dat sinds zijn introductie in 2019 de harten van synthesizer liefhebbers sneller doet kloppen. Met zijn uitgebreide klank-engine en gebruiksvriendelijke bediening biedt de Hydrasynth Explorer een nieuwe dimensie aan muzikale expressie, verpakt in een compact en draagbaar design.

ASM Hydrasynth Explorer Draagbare Polyfone Wave Morphing Synthesizer 37-toetsen Wave Morphing Synthesizer met 8-stemmige Polyfonie, Polyfone Aftertouch, WaveScan Oscillatoren, Waveshaping, Dubbele Filters, Arpeggiator en CV/Gate.

Synthesizer Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de ASM Hydrasynth Explorer bij:

Pluspunten die de aandacht trekken

Pluspunten die de aandacht trekken

De Hydrasynth Explorer is niet zomaar een synthesizer; het is een waar kunstwerk op het gebied van geluidsontwerp. Een van de meest indrukwekkende kenmerken is de extreem uitgebreide klank-engine, die een breed scala aan geluiden en texturen mogelijk maakt. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor sound-designers die diep in de materie willen duiken en unieke klanken willen creëren.

Een ander groot voordeel is de snelle en overzichtelijke bediening, mede mogelijk gemaakt door twee displays en talrijke bedieningselementen. Deze gebruiksvriendelijkheid, gecombineerd met polyfone aftertouch, tilt de speelervaring naar een hoger niveau en biedt de gebruiker ongekende controle over de expressie van hun muziek.

Voor liefhebbers van de iconische 'Blade Runner' CS-80, biedt de Hydrasynth Explorer een betaalbaar alternatief dat de sfeer en klank van dit legendarische instrument benadert. En dankzij de draagbaarheid en de mogelijkheid om op batterijen te werken, is deze synthesizer de perfecte reisgenoot voor muzikanten die onderweg zijn.

Aandachtspunten

Hoewel de Hydrasynth Explorer veel in zijn mars heeft, zijn er enkele overwegingen om in gedachten te houden. Het overweldigende aantal mogelijkheden kan voor sommige gebruikers te complex zijn, waardoor het enige tijd kan kosten om het instrument volledig onder de knie te krijgen. Daarnaast zijn de mini-toetsen, hoewel ze bijdragen aan de draagbaarheid en betaalbaarheid van het apparaat, mogelijk niet naar ieders smaak.

Een compacte krachtpatser

De Hydrasynth Explorer is een compacte versie van zijn voorganger uit 2019 en is uitgerust met een klavier van mid-size toetsen en polyfone aftertouch. Deze eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor muzikanten die op zoek zijn naar een synthesizer die zowel krachtig als draagbaar is.

Met functies zoals 3x wavescan oscillatoren, 4x mutator waveshapers, een uitgebreide modulatiematrix, en ondersteuning voor MPE, is de Hydrasynth Explorer een droom voor elke sound-designer. De mogelijkheid om op batterijen te werken, versterkt zijn positie als een ideale keuze voor muzikanten die vaak onderweg zijn.

Wat vinden gebruikers van de ASM Hydrasynth Explorer?

Gebruikers van de ASM Hydrasynth Explorer zijn over het algemeen zeer positief over dit instrument. De synthesizer wordt geprezen om zijn uitgebreide mogelijkheden, betaalbaarheid en draagbaarheid. Veel gebruikers benadrukken de krachtige en flexibele synth-architectuur, de mogelijkheid om op batterijen te werken en de bijzondere ASM Polytouch mid-sized toetsen met polyfone aftertouch, wat voor een expressieve speelervaring zorgt.

Een gebruiker merkte op dat de Hydrasynth Explorer de "leukste synth is die hij in lange tijd heeft gebruikt", vooral vanwege de uitgebreide modulatie mogelijkheden. Andere gebruikers waarderen de solide bouwkwaliteit, het gemak van programmeren en het feit dat het instrument ook op batterijen kan werken, wat de portabiliteit ten goede komt. De mini-toetsen bieden volgens een gebruiker prima polyfone aftertouch en worden niet als belemmerend ervaren.

Volgens gebruikers is de Hydrasynth Explorer niet alleen een goedkopere en eenvoudigere versie van zijn voorgangers, maar in sommige opzichten zelfs indrukwekkender. Het apparaat behoudt de beste eigenschappen van de originele modellen en brengt deze in een toegankelijker formaat. De polyfone aftertouch op een synth in deze prijsklasse wordt als bijzonder speciaal beschouwd, en het instrument nodigt direct uit tot spelen. De digitale geluidsmotor wordt geroemd om zijn helderheid en diepte, of je nu gaat voor retro basslines of diepere modulatieopties voor futuristische klanken. De fabriekspresets met knipoogjes naar Blade Runner worden ook gewaardeerd, evenals het gebruiksvriendelijke ontwerp en de goede implementatie van complexere modulatieroutes.

Ook worden de innovatieve mogelijkheden van de synth benadrukt, zoals de PW-ASM (Pulse Width ASM), die het mogelijk maakt om op unieke wijze met pulsmodulatie te werken over verschillende golfvormen. Ook de implementatie van effecten zoals Lo-Fi, die de klank kan vervormen voor een meer ‘gecrusht’ digitaal geluid, krijgt lof. De diepte en veelzijdigheid van de Hydrasynth, gecombineerd met gebruikersvriendelijkheid en een intuïtieve interface, maken het een krachtig instrument voor zowel live optredens als studiowerk.

Al met al lijkt de ASM Hydrasynth Explorer een hit te zijn onder gebruikers, die vooral de veelzijdigheid, expressiviteit en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waarderen.

ASM Hydrasynth Explorer: Specificaties en Kenmerken

ASM Hydrasynth Explorer: Specificaties en Kenmerken

De ASM Hydrasynth Explorer is een geavanceerde 37-toetsen virtueel analoge synthesizer die zich onderscheidt door zijn polyfone aftertouch, een breed scala aan synthesemethodes, en een uitgebreide klankbron. Hieronder vindt u een gedetailleerde samenvatting van de specificaties en kenmerken, perfect voor integratie op uw website.

Belangrijkste Kenmerken

 • Type Synthesizer: Virtueel analoog keyboard synthesizer.
 • Toetsen: 37 semi-gewogen toetsen met polyfone aftertouch.
 • Polyfonie: 8-stemmig, met drie oscillatoren per stem en vier Mutator waveshapers in totaal.
 • Synthesemethodes: Omvat wavetables, lineaire FM, WavePWM, subtractieve synthese en meer.
 • Mutator Waveshapers: Zeven typen waaronder FM-Lin, WaveStack, PW-Orig, PW-Squeeze, PW-ASM, Harmonic Sweep, en Hard Sync.
 • Oscillatoren: WaveScan oscillatoren bieden in totaal 219 golfvormen.
 • Filters: Twee filters; één multimode filter met 11 types en één variabel LPF-BPF-HPF filter, met serie/parallel routing opties.
 • Envelopes: Vijf per stem, met delay, hold en looping mogelijkheden, en kunnen worden gesynchroniseerd met BPM voor tempo-gebonden modulatie.
 • LFO's: Vijf per stem, met 11 golfvormen waaronder Sine, Triangle, Saw Up, Saw Down, Square, Pulse27%, Pulse13%, S&H, Noise, Random, en Step.
 • Arpeggiator: Krachtige arpeggiator met acht modi, inclusief chord en phrase modi.
 • Modulatiematrix: 32 slots voor uitgebreide klankmanipulatie.
 • CV/Gate: Connectiviteit voor integratie met modulaire en semi-modulaire synthesizers.
 • Effecten: Acht insert effecten waaronder Chorus, Flanger, Rotary, Phaser, Lo-Fi, Tremolo, EQ, Compressor, Delay (5 typen), en Reverb (4 typen).
 • Macro Controls: Acht macro controls voor het tegelijkertijd aanpassen van meerdere parameters.
 • Voeding: Kan worden gevoed door 8x AA-batterijen voor draagbaar gebruik.

Technische Specificaties

 • Duurzaamheid Product: Niet gespecificeerd.
 • Mogelijkheden Synthesizer: Uitgebreid.
 • Zelf Klanken Maken: Gemiddeld.
 • Klankbron: Virtueel analoog.
 • Inputs: Geen inputs aanwezig, 
 • Outputs: Voor de line out is er jack en hoofdtelefoon.
 • MIDI & Overige Communicatie: MIDI in, MIDI out, MIDI over USB, CV/gate out.
 • Gewicht en Afmetingen: 3.46 kg; afmetingen 554 x 247 x 58 mm.

De ASM Hydrasynth Explorer is ontworpen om een breed spectrum aan geluiden te creëren, van klassieke synth pads tot complexe geluidstexturen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel studio- als livegebruik.

Synthesizer Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de ASM Hydrasynth Explorer bij:

Conclusie

De ASM Hydrasynth Explorer is een indrukwekkend instrument dat de grenzen van muzikale expressie verlegt. Met zijn veelzijdige klank-engine, gebruiksvriendelijke interface en draagbaarheid is het een waardevolle aanvulling voor elke synthesizerliefhebber. Of je nu een ervaren sound-designer bent of een muzikant die op zoek is naar nieuwe klanklandschappen om te verkennen, de Hydrasynth Explorer is een synthesizer die inspireert en uitnodigt tot creativiteit.

Reacties

Ben jij de gelukkige bezitter of gebruiker van deze compacte synthesizer? Dan zijn we natuurlijk benieuwd naar jouw bevindingen. Feedback geven op deze Hydrasynth kan onderaan via de "reageer" button. Dat wordt zeer gewaardeerd.

Reacties
Categorieën