Pianoles van Cor Bakker is Dé Manier om Piano te Leren Spelen voor Beginners
Piano leren spelen
Muziekbundel
Piano leren spelen
11 min
0

Pianoles van Cor Bakker - Dé Manier om Piano te Leren Spelen voor Beginners

11 min
0

Wil je graag piano leren spelen, maar weet je niet waar te beginnen? Zoek dan niet verder! Op deze pagina ontdek je alles over Piano Leren spelen met Cor Bakker, de bekende Nederlandse Pianist bekend van radio en TV. Een tv-pianist die naast het zelf spelen de pianolessen perfect over kan brengen op beginnende pianisten. En hij biedt nu zelfs een gratis proefles aan. Dus waar wacht je nog op?

Zou jij een Gratis Proefles van mij willen ontvangen? Cor Bakker

Wie is Cor Bakker?

Wie is Cor Bakker?

Cor Bakker is een bekende Nederlandse pianist, vooral erkend om zijn veelzijdigheid in muziekstijlen en zijn bijdragen aan de Nederlandse entertainmentindustrie. Geboren op 19 augustus 1961, verwierf Bakker zijn bekendheid vooral door zijn werk op televisie en in theaterproducties. Cor Bakker is een pianist met een grote staat van dienst. En het goede nieuws is: Hij wil ook jou leren piano spelen! Is dat niet geweldig? Dat je pianoles krijgt van de meest bekende pianist van Nederland?

Wil je niet langer wachten?  >> Ga dan direct naar de website van Cor Bakker

Een paar belangrijke punten over Cor Bakker:

 • Muzikale Achtergrond en Opleiding: Bakker heeft een gedegen muzikale opleiding genoten, inclusief studies aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn muzikale talent en vaardigheden werden al vroeg in zijn carrière duidelijk.
 • Televisie en Shows: Hij is waarschijnlijk het meest bekend door zijn optredens op de Nederlandse televisie. Bakker werkte samen met bekende Nederlandse presentatoren en artiesten, zoals Paul de Leeuw, en was een vaste gast in veel populaire tv-shows.
 • Diversiteit in Stijlen: Bakker is bekend om zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te beheersen, waaronder jazz, pop en klassieke muziek. Deze veelzijdigheid heeft hem geholpen een breed publiek aan te spreken.
 • Samenwerkingen met Artiesten: Hij heeft samengewerkt met een verscheidenheid aan nationale en internationale artiesten, wat bijdraagt aan zijn reputatie als een veelgevraagd begeleider en performer.
 • Educatieve Rol: Naast zijn optredens en televisiewerk, is Bakker ook betrokken geweest bij muziekonderwijs, waarbij hij zijn kennis en vaardigheden doorgeeft aan jongere generaties. Via de website Piano Leren Spelen met Cor doet hij dat nog steeds.

Cor Bakker wordt gerespecteerd voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek en entertainment, en blijft actief in de muziekwereld zowel op het podium als in educatieve settings.

De voordelen van Pianoles met Cor

De voordelen van Pianoles met Cor Bakker

Leer van een piano expert: Cor Bakker

Via Muziekbundel krijg je de kans om les te krijgen van niemand minder dan Cor Bakker. Als ervaren en getalenteerde pianist heeft hij jarenlange ervaring in de muziekindustrie en heeft hij samengewerkt met vele bekende artiesten. Met zijn expertise en passie voor muziek zal Cor Bakker je op een gemoedelijke en Down to Earth mentaliteit begeleiden tijdens jouw reis naar het leren bespelen van de piano. 

Hierbij brengt hij zijn kennis en ervaring op een leuke manier aan jou over zodat elke les een feest is. Daarnaast geeft hij je tips en adviezen die je nergens anders vindt. Dus wil je beginnen met een goede basis? Volg dan de pianolessen van Cor. En ik heb alweer goed nieuws: Cor biedt nu een Gratis Proefles aan, dus waar wacht je nog op!

TIP: Over het algemeen zijn pianolessen saai. Zo ben ik ooit (lang geleden) begonnen met orgelles en ik vond er helemaal niets aan. Het was saai en motiveerde me niet echt. De pianolessen van Cor hebben een compleet andere opzet en nodigen je juist wél uit om regelmatig te oefenen. Het heet niet voor niets Piano Leren Spelen met Cor, dus je gaat ook écht (online - virtueel) samen spelen Cor waarbij veel lessen worden afgesloten met een orkestband om mee te spelen.

Speciaal ontworpen lessen voor beginners

Cor biedt pianolessen aan die speciaal gericht zijn op beginners. Ook al heb je nog nooit een toets aangeraakt of heb je geen idee wat de noten op de notenbalk inhouden. Cor leert het je allemaal. Maak je dus geen zorgen, de pianolessen van Cor zijn voor iedereen. De pianolessen zijn gestructureerd, worden stapsgewijs gepresenteerd en zijn makkelijk te volgen. 

Pianoleraar, Lesmateriaal en Niveau

Ik kan me voorstellen dat je het als beginner lastig vindt om een goede pianoleraar te vinden en uit te zoeken welk lesmateriaal het beste bij je past. De lesmethoden van Cor zijn opgebouwd van beginner tot gevorderde pianist. Je hoeft dus nooit meer te switchen van pianoleraar of lesmateriaal. Je volgt de pianolessen in je eigen tempo en herhaalt de les gewoon wanneer je nog even extra wilt oefenen. Alles is voor jou beschikbaar. Hoe mooi is dat?

Online Pianolessen voor Extra Gemak

Online Pianolessen voor Extra Gemak

Omdat we tegenwoordig allemaal beperkt in onze tijd zijn en agenda's op elkaar afgestemd moeten worden om een afspraak te plannen heeft Cor dit probleem opgelost door online pianolessen te geven die je op elk moment, en wanneer het jou uitkomt kunt volgen. Geen gedoe met het plannen van een pianoles, de reisafstand of parkeren. Alles vanuit jouw vertrouwde omgeving zonder dat je op een andere locatie fysiek aanwezig moet zijn. Dit maakt het leren van piano toegankelijker en handiger dan ooit tevoren.

TIP: We hebben het tegenwoordig allemaal druk en vinden het soms lastig om tijd vrij te maken voor onze (nieuwe) hobby. Maak een afspraak met jezelf door op vaste tijden even te oefenen. Zelf deed ik dit altijd voordat ik naar school of m'n werk ging, maar dat kan ook 's avonds even na het eten of nadat de kinderen naar bed zijn, tenminste als je een digitale piano hebt. Maak dan ook een afspraak met jezelf en maar er prioriteit van om dagelijks te oefenen. Zo integreer je dit in je dagelijkse routine en boek je snel vooruitgang.

Gratis Proefles Piano Leren Spelen met Cor

Gratis Proefles Piano Leren Spelen met Cor

Twijfel je nog of de piano wel iets voor je is? Of dat de lessen wel aansluiten bij jouw niveau? Of ben je onzeker of je wel kunt leren piano spelen? Gooi alle schroom van je af! Iedereen kan leren piano spelen zolang je er maar tijd in stopt en moeite voor wilt doen. Daarnaast is het de bedoeling dat je het leuk vindt. Een "nieuwe" hobby moet natuurlijk leuk zijn. Daarom biedt Cor een gratis proefles piano spelen aan zodat jij kunt ervaren of de pianolessen van Cor wel bij jou passen.

Is piano spelen altijd al je droom geweest? Of wil je onderzoeken of piano leren spelen wel bij je past? Vraag dan eenvoudig een proefles aan en beslis later of je er wel of niet mee door wilt gaan. Ik wil je wel waarschuwen, piano spelen is verslavend dus wanneer je er eenmaal mee in aanraking komt en vorderingen maakt is er geen weg meer terug.

Reviews en Ervaringen Pianoles met Cor

Reviews en Ervaringen Pianoles met Cor

Cursisten van de pianolessen van Cor Bakker delen over het algemeen zeer positieve ervaringen. Veel van hen hebben eerdere pogingen tot het leren spelen van de piano ondernomen, variërend van andere online cursussen tot zelfstudie met behulp van boeken. Echter, ze vinden dat de lessen van Cor Bakker een aanzienlijke verbetering bieden, zowel in termen van kwaliteit als van plezier in het leren.

Een opvallend aspect dat vaak wordt genoemd, is de levendige en humoristische benadering van Cor Bakker, die als stimulerend en motiverend wordt ervaren. Zijn enthousiasme en duidelijke liefde voor muziek resoneren sterk bij zijn studenten. Dit, in combinatie met zijn vriendelijke en heldere uitleg, maakt het leerproces niet alleen effectiever, maar ook veel aangenamer.

De cursussen van Cor Bakker worden gezien als veelzijdig en geschikt voor verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden. Zelfs degenen die na jaren weer beginnen met spelen, vinden zijn benadering verfrissend en anders dan traditionele methoden. Dit nieuwe perspectief helpt hen om hun vaardigheden te herontdekken en verder te ontwikkelen.

Ook de waarde voor hun geld wordt vaak benadrukt. Studenten voelen dat ze meer krijgen dan ze hadden verwacht, zowel in termen van kwaliteit van de lessen als het plezier dat ze ervaren. De cursussen en pakketten worden omschreven als zorgvuldig en liefdevol samengesteld, wat bijdraagt aan een positieve leerervaring.

Voor velen is het leren spelen van de piano met Cor Bakker een lang gekoesterde droom die eindelijk werkelijkheid wordt. Zijn lessen worden beschreven als 'verslavend leuk' en worden sterk aanbevolen voor iedereen die overweegt piano te leren spelen, ongeacht leeftijd of eerdere ervaring.

De Wens om Piano te Leren Spelen

Heb jij net als Cor Bakker vroeger had, de wens om piano te leren spelen? Wees dan blij dat je tegenwoordig veel makkelijk toegang hebt tot allerlei tools om snel van start te gaan. Zelf kan ik me nog herinneren dat ik cassettebandjes afdraaide en terugspoelde om te luisteren hoe een muziekstuk werd gespeeld. Door de huidige technologie heb jij hierop een enorme voorsprong. Oh ja, nog vergeten te zeggen! Je moet nog steeds zelf de toetsen indrukken. Maar daar heb je dan ook levenslang plezier van.

Gratis Piano Leren Spelen met Cor

Wat je doelstelling ook is, en welk pad jij ook wilt bewandelen om piano te leren spelen is aan jou. Veel mensen denken eraan om (ooit) pianolessen te gaan volgen. Maar het is er nooit van gekomen, en ik zal je vertellen dat het er ook nooit gaat komen wanneer je zelf niet de eerste stap zet. Het maakt namelijk niet uit op wel niveau jij je bevindt, misschien ben je jong en heb je nog nooit een pianotoets aangeraakt (zoals ik vroeger toen ik begon), of heb je al wat lessen gevolgd, misschien ben al wat behoorlijk ver gevorderd en verlang je naar meer. Op welk niveau jij je ook bevindt, er is voor jou altijd een online piano cursus beschikbaar

Twijfel je ondanks alle informatie nog of piano leren spelen wel iets voor jou is? Begin dan met een gratis proefles van Cor en neem daarna pas een beslissing.

Veel Gestelde Vragen over Piano Leren Spelen met Cor

Veel Gestelde Vragen over Piano Leren Spelen met Cor Bakker

Hoe begin ik met piano spelen?

Ten eerste heb je een piano of digitale piano nodig, maar zoals Cor zelf aangeeft kun je ook beginnen met een keyboard als je aan het begin van je muzikale reis staat. Vraag daarna een gratis proefles aan zodat je een idee krijgt hoe de lessen eruit zien en of deze manier van piano leren spelen bij je past. Om te beginnen met piano spelen hoef je dus alleen deze eerste stap te zetten. Ben je al wat verder en wil je de volgende stap zetten? Ook dan is de proefles geschikt voor jou. Je kunt namelijk in de cursus zelf aangeven welke proefles je wilt volgen, beginners of gevorderde.

Zou jij een Gratis Proefles van de bekende tv-pianiost Cor Bakker willen ontvangen? >>

Ben ik niet te oud om te leren piano spelen?

Niemand is te oud om te leren piano spelen, tenzij je een fysieke beperking hebt. Je moet alleen wel bereid zijn om te oefenen en te willen leren. Wanneer je elke dag een beetje oefent zul je zien dat je snel vooruitgang boekt. En dan gaat het pas écht leuk worden.

Hoeveel uur per dag of week moet ik oefenen?

Het leuke is, je moet niets, dit mag je helemaal zelf bepalen. Zelf adviseer ik om elke dag minimaal een kwartier tot een half uur te oefenen/spelen. Cor adviseert om minimaal 10 minuten per dag of 3x per week minimaal 20 minuten te oefenen. Door regelmatig te oefenen breng je structuur in je lesschema en maak je snel vordering. Kun je een dag niet oefenen? Geen zorgen, dan pak je het een dag later gewoon weer op. Zolang je maar volhoudt ga jij leren piano spelen.

Is pianoles niet erg duur?

De vraag is wat jij duur vindt, een abonnement van 30 euro bij de sportschool waar je nooit naartoe gaat, dat is pas duur. Een pianoles pakket waar je eenmalig een relatief laag bedrag voor uitgeeft, om vervolgens de lessen te kunnen volgen wanneer het jou uitkomt, en dat ook nog eens zonder abonnement zou je ook goedkoop kunnen noemen. En dan heb ik het er nog niet eens over gehad dat je de lessen onbeperkt kunt terugkijken om te oefenen. Onbetaalbaar zou ik zeggen, maar het is maar net hoe jij hier tegenaan kijkt.

TIP: Kijk eens naar wat piano kunnen spelen je oplevert, het zorgt voor de combinatie van inspanning (leren) en ontspanning (spelen). Daarnaast is muziek en piano spelen goed voor je brein en mentale gesteldheid. Je zelfvertrouwen neemt toe en je kunt makkelijker na een zware dag ontspannen door even piano te spelen en je hoofd leeg te maken.

Is piano leren spelen moeilijk?

Nee zou ik zeggen, want ik kan het ook! Wat belangrijk is dat je de juiste vaardigheden ontwikkeld waarmee je een goede basis legt. Hierbij is de kwaliteit en speelsheid van de lessen doorslaggevend. Piano leren spelen is niet moeilijk maar je hebt er wel doorzettingsvermogen voor nodig. De lessen van Cor zijn leuk om te volgen, maar je moet het wel zelf doen. Het komt je niet vanzelf aanwaaien want dan zou iedereen wel piano kunnen spelen.

Albums van Cor Bakker (Pianist)

Cor Bakker heeft in de loop van zijn carrière verschillende albums uitgebracht, die zijn veelzijdigheid en talent als pianist laten zien. Hier is een overzicht van enkele van zijn albums:

 • Declared (met Bert van den Brink, 1993)
 • Girl Talk (met Madeline Bell & The Swingmates, 1995)
 • Cor Bakker (1996)
 • Yes I Can: A Melting Pot (met Madeline Bell en Frits Landesbergen, 1997)
 • Corcovado - A Latin Touch (1997)
 • A Time for Love (met het Metropole Orkest, 1999)
 • Het Zou Toch Moeten Bestaan (met Karin Bloemen, 2002)
 • Windmills of Your Mind (met Louis van Dijk, 2002)
 • Warm Feelings (2005)
 • Cor Goes Gypsy (met het Rosenberg Trio, Ellen Helmus en Christiaan van Hemert, 2008)
 • Elettra (2010)
 • None (met Mike Boddé en Tom Beek, 2013)
 • Diva's van Carré (met Karin Bloemen, 2014)
 • Cor Bakker Ontvangt... (Met Fay Claassen en Ivo Janssen, 2016)

Daarnaast zijn er ook andere albums en projecten waar Cor Bakker aan heeft gewerkt. Zijn discografie toont zijn brede interesse in muziekgenres en samenwerkingen met diverse artiesten. Voor meer informatie over zijn albums en werk, kun je zijn officiële website bezoeken.

Tot Slot: Pianolessen voor iedereen

Pianolessen voor iedereen

Sinds 2014 is het mogelijk online pianoles van Cor te krijgen via de website ‘Piano spelen met Cor’. Voor diverse niveaus en in allerlei muziekstijlen. Ook kun je er leren improviseren net zoals Cor om de muziek naar jouw hand te zetten. Er is een gratis proefles voor beginners en gevorderden en beginnen kan al op een simpel keyboard.

Zou jij een Gratis Proefles van de bekende tv-pianiost Cor Bakker willen ontvangen? >>

Persoonlijke noot

Zelf ben ik op m'n 8e begonnen met de eerste orgelles om vervolgens op m'n 15e in een band te gaan spelen. Later kwam de synthesizer en de piano erbij. Ik had in het begin geen zin om te oefenen, maar heb toch doorgezet. Stel je eens voor dat ik dat niet had gedaan? Stel je voor dat ik was afgehaakt en al die optredens had gemist? De beslissingen in je leven geven richting aan de weg die je gaat. Dat klinkt zwaar maar is nou eenmaal de waarheid. Blijf jij eeuwig spijt houden of zet je de eerste (of volgende) stap en volg je een proefles bij Cor!

De keuze is aan jou!

Ja, ik wil een gratis proefles van Cor!

PS: Wanneer je deze pagina weg klikt zul je nooit weten waar de Ja-Keuze je naartoe zou hebben gebracht!   

Reacties
Categorieën