Roland FP-30X Digital Piano
Roland
Muziekbundel
Roland
9 min
0

Roland FP-30X: De Draagbare Piano voor Elke Beginner of Muzikant

9 min
0

In dit artikel behandelen we de Roland FP-30X Digitale (Draagbare) Piano, een instrument dat een perfect evenwicht vindt tussen draagbaarheid, betaalbaarheid en uitmuntende muzikale prestaties. Deze piano is ontworpen voor muzikanten die geen compromissen willen sluiten op het gebied van geluidskwaliteit en speelervaring, zelfs niet wanneer ze binnen een bepaald budget moeten blijven. 

Bekijk de laagste prijs van de Roland FP-30X

Met zijn geavanceerde functies en verbeteringen stelt de FP-30X middenklasse digitale piano een nieuwe standaard in zijn klasse, en biedt het een rijke en inspirerende speelervaring voor zowel beginners als gevorderde pianisten.

Een draagbare piano met hoogwaardige prestaties

Roland FP-30X Een draagbare piano met hoogwaardige prestaties

Voor diegenen die kwaliteit waarderen maar ook binnen een budget moeten blijven, biedt de FP-30X van Roland de ideale balans in de FP-X-serie. Deze elegante en compacte draagbare piano, die een harmonieuze mix van prijs en hoogwaardige prestaties biedt, bouwt voort op het succes van het basismodel, de FP-10. Hij komt met een geavanceerdere klankgenerator, krachtigere luidsprekers en een uitgebreidere polyfonie. 

Uitgerust met de geavanceerde SuperNATURAL Piano-technologie van Roland en het expressieve PHA-4 Standard klavier met 88 toetsen, net zoals de meer premium FP-60X, staat de FP-30X garant voor een ongeëvenaarde speelervaring thuis voor ervaren pianisten. Zijn lichte gewicht en Bluetooth-functionaliteit voor interactieve lessen en begeleidingsaudio maken het een uitstekende keuze voor pianisten die hun spel willen verbeteren of optreden op intieme gelegenheden.

Echte akoestische ervaring in aanraking en geluid

Echte akoestische ervaring in aanraking en geluid

Laat de typisch lichtgewicht klavieren van veel middelgeprijsde draagbare piano's achter je: vanaf het moment dat je het PHA-4 Standard klavier van de FP-30X aanraakt, begrijp je dat deze zich onderscheidt van de concurrentie. Met zijn 88 volwaardige toetsen biedt deze piano je een volledig spectrum aan expressiemogelijkheden die meegroeien met je technische bekwaamheid en compositietalent. 

De hameractie, het escapement-mechanisme en het gevoel van ivoor op de toetsen geven je de authentieke sensatie van een akoestisch instrument onder je vingertoppen, inclusief het delicate 'klik'-gevoel wanneer je de toetsen loslaat. Achter deze authentieke ervaring en het comfortabele speelgevoel bevindt zich Rolands krachtige SuperNATURAL-sound engine, die elke nuance van geavanceerde pianisten vastlegt en beginnende spelers ondersteunt in het ontwikkelen van hun eigen unieke expressie en dynamiek. 

Betoverend geluid, overal waar je speelt

Betoverend geluid, overal waar je speelt.

De indrukwekkende ingebouwde stereoluidsprekers van de FP-30X zorgen voor een krachtig en karaktervol geluid tijdens je optredens. Ze versterken de nuances van de sound engine, waardoor de expressiviteit in je spel nog meer tot zijn recht komt. Mocht je behoefte hebben aan een grotere geluidsdekking, dan kun je eenvoudig externe actieve luidsprekers aansluiten via de daarvoor bestemde uitgangen. Thuis oefenen krijgt een extra dimensie met een speciale modus die het geluid optimaliseert voor wanneer de FP-30X op een bureau staat. En voor sessies waarbij stilte vereist is, kun je hoofdtelefoons aansluiten op de dubbele uitgangen, ideaal voor solo-oefeningen of lessen met een leraar, zowel overdag als 's nachts.

Wat kost de Roland FP30X?

Wat kost de Roland FP-30X?

De Roland FP-30X is een middenklasse model met geavanceerde functies die de prijs-kwaliteitverhouding optimaliseren. Hoewel de adviesprijs kan variëren, ligt de gemiddelde adviesprijs net iets boven de 800 euro. Bekijk hier de actuele prijs van de Roland FP-30X en vind de beste deal.

Een compacte piano die uitblinkt in mogelijkheden


De FP-30X staat op het snijvlak van draagbaarheid en professionaliteit. Dankzij de opmerkelijk compacte vorm en het lichte gewicht, laat dit instrument zich moeiteloos verplaatsen naar de meest praktische of inspirerende locaties binnen je woonruimte, en kan het net zo eenvoudig weer opgeborgen worden als het niet gebruikt wordt. De FP-30X groeit met je mee; of je hem nu op een KSC-70 standaard zet voor een staande uitvoering, of je expressiviteit verrijkt door een KPD-70 drie-pedaals unit of het DP-10 demperpedaal te koppelen, dit instrument past zich aan jouw technische progressie aan.

Versnel je leerproces met Bluetooth en USB-connectie

Versnel je leerproces met Bluetooth en USB-connectie

De FP-30X verrijkt je muzikale ontwikkeling met zijn geavanceerde aansluitmogelijkheden. Stream muziek via Bluetooth-audio vanaf je iOS- of Android-apparaat door de luidsprekers of hoofdtelefoon van de piano en speel mee met je favoriete nummers of volg online pianolessen om je techniek te verfijnen. Breid je creatieve mogelijkheden uit door Bluetooth MIDI te gebruiken voor connectie met muziekproductie-apps zoals Roland's Zenbeats of Apple's GarageBand. 

Met de Roland Piano App kun je bovendien je dagelijkse oefensessies automatisch vastleggen en terugluisteren met de pianoklank die jij kiest. Dankzij USB-audio- en MIDI-connectiviteit kan de FP-30X ook communiceren met computers en opnames maken in professionele muziek-productiesoftware, waardoor je creatieve horizon verder wordt verbreed.

Roland FP-30X Digital Piano Walkthrough

Wat vinden gebruikers van de Roland FP30X?

Wat vinden gebruikers van de Roland FP30X?

Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden met de Roland FP-30X, waarbij ze het loven om zijn fantastische 88-toetsen digitale pianobeleving voor een mooie prijs . Het instrument wordt geprezen om zijn geluidskwaliteit en gevoel, hoewel er kleine kritiekpunten zijn, zoals het ontbreken van ingebouwde ritmes die sommige gebruikers kunnen storen. Ondanks dat wordt het niet gezien als de meest veelzijdige digitale piano, is het een uitstekende keuze voor zowel beginners als voor diegenen die een bekwaam oefeninstrument nodig hebben.

Verbeteringen in de processor van het model hebben een significant verschil gemaakt, waardoor de FP-30X een veel complexere en natuurlijker klinkende stemmen biedt dan je zou verwachten van een instrument in deze prijsklasse. De pianostemmen zijn zeer natuurlijk.

De FP-30X heeft ook een PHA-4 Standard 88-toetsen gewogen hameractie, die een stap voorwaarts betekent in termen van het interne mechanisme en geluidsreductie, vergelijkbaar met wat Roland installeert op hun high-end digitale piano's.

Samengevat waarderen gebruikers de FP-30X voor zijn geluidskwaliteit, speelgevoel en waarde, waardoor het een populaire keuze is onder beginners en intermediaire spelers. Het wordt vooral gewaardeerd voor zijn verbeterde polyfonie, grotere selectie aan piano- en elektrische pianotonen vergeleken met het vorige model, de FP-30, en zijn compacte formaat dat gemakkelijk in kleine ruimtes past of kan worden vervoerd naar verschillende locaties.

Hoe verhoudt de FP-30X zich tot de andere modellen van de FP-serie?

Hoe verhoudt de FP-30X zich tot de andere modellen van de FP-serie?

De Roland FP-30X is een deel van de FP-serie van digitale piano's, die bekend staat om hun uitstekende prestaties, draagbaarheid en betaalbaarheid. De FP-serie varieert van instapmodellen tot geavanceerdere opties, met elk model dat zich richt op verschillende vaardigheidsniveaus en behoeften. Hier is hoe de FP-30X zich verhoudt tot andere FP-modellen:

Instapmodellen: FP-10

FP-10 is het meest betaalbare en eenvoudige model in de serie. Het biedt geweldige basiskwaliteiten, zoals het PHA-4 klavier en SuperNATURAL pianoklanken, maar met minder functies, lagere polyfonie en een eenvoudiger luidsprekersysteem in vergelijking met de FP-30X.

FP-30X bouwt voort op het succes van de FP-10 door meer polyfonie (256 tegenover 96 in de FP-10), een rijker geluid, meer ingebouwde tonen, en verbeterde luidsprekers te bieden. Het biedt ook Bluetooth-audio en MIDI, wat het een middenklasse model maakt met betere prestaties en veelzijdigheid.

Middenklasse: FP-30X

FP-30X zelf staat in het midden van de reeks en biedt een uitstekende balans tussen prestatie en draagbaarheid. Met verbeteringen ten opzichte van de FP-10, zoals een hogere polyfonie, geavanceerde luidsprekers en meer connectiviteitsopties, is het ideaal voor zowel serieuze beginners als gevorderde spelers die een kwalitatief hoogwaardige maar draagbare piano zoeken.

Geavanceerde Modellen: FP-60X en FP-90X

FP-60X neemt een stap verder met nog meer polyfonie, een krachtiger luidsprekersysteem, en bijkomende functies die aantrekkelijk zijn voor professionele muzikanten, zoals meer variatie in klanken en een nog beter klavier.

FP-90X is het topmodel in de FP-serie en biedt de beste prestaties met zijn PureAcoustic Piano Modeling technologie, het meest geavanceerde PHA-50 klavier, en het krachtigste luidsprekersysteem. Het is gericht op de meest veeleisende professionals en biedt de ultieme speelervaring.

Conclusie FP-30X t.o.v. FP-60X en FP-90X

De FP-30X is een uitstekende middenweg voor spelers die de draagbaarheid en betaalbaarheid van de FP-10 waarderen, maar op zoek zijn naar verbeterde functies, beter geluid en meer veelzijdigheid. Voor degenen die meer geavanceerde functies en de hoogste geluidskwaliteit nodig hebben, bieden de FP-60X en FP-90X aanzienlijke upgrades. Elk model in de FP-serie is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende gebruikers, van beginners tot professionele muzikanten.

Wat kost de Roland FP-30X? Bekijk Prijs!

Overzicht van specificaties FP-30X van Roland

Overzicht van specificaties FP-30X van Roland

Sound Generator

 • Piano Sound: SuperNATURAL Piano
 • Max. Polyfonie: 256
 • Totaal Beschikbare Tonen:321
  • Toegankelijk vanaf het Voorpaneel: 56
  • Toegankelijk via de Roland Piano App: 321

Keyboard

 • Toetsenbord: 88 toetsen (PHA-4 Standard Keyboard: met Escapement en Ivory Feel)

Speaker Systeem

 • Speakers: 12 cm x 2
 • Nominaal Uitgangsvermogen: 11 W x 2

Bluetooth

 • Audio: Bluetooth Ver 3.0 (Ondersteunt SCMS-T contentbescherming)
 • MIDI: Bluetooth Ver 4.0

Compatibele Android / iOS Apps (Roland)

 • Roland Piano App
 • Piano Designer
 • *Ondersteuning voor de app kan zonder voorafgaande kennisgeving worden beëindigd.

Data Playback

 • Afspeelbare Software: Standard MIDI Files (Format 0, 1), Audio File (WAV: 44.1 kHz, 16-bit lineair formaat, MP3: 44.1 kHz, 64 kbps - 320 kbps, vereist USB flash drive)

Recorder

 • Opneembare Software: Standard MIDI Files (Format 0, 1 deel, Ca. 70.000 noten geheugen)
 • Interne Songs: 30 Songs

Tuning, Voicing

 • Touch Sensitivity: Key Touch: 5 types, vaste touch
 • Master Tuning: 415.3--466.2 Hz (aanpasbaar in stappen van 0.1 Hz)
 • Effecten: Ambiance, Brilliance, Rotary Speaker Effect (alleen voor orgeltonen)
 • Piano Designer: (Instellingen alleen via de app aanpasbaar)

Handige Functies

 • Metronoom, Transponeer, Dual, Split, Twin Piano, Tone Demo, Automatische volume selectie voor speakers en hoofdtelefoons, Speaker Auto Mute, Auto Off

Overige

 • Aansluitingen: Diverse inputs en outputs, waaronder USB en hoofdtelefoonjacks
 • Voeding: AC adapter
 • Energieverbruik: 16W (standaard gebruik), 4W (medium volume), 3W (stand-by)

Accessoires

 • Eigenaarshandleiding, Veiligheidsleaflet, AC adapter, Netsnoer, Muzieksteun, Pedaalschakelaar (DP-2)

Optioneel (apart verkrijgbaar)

 • Speciale standaard: KSC-70, Pedalenbord: KPD-70, Keyboard standaarden: KS-11Z, KS-13, KS-20X, Demperpedaal: DP serie, Draagtassen, Hoofdtelefoons

Afmetingen & Gewicht

Afmetingen Roland FP-30X

 • Zonder muzieksteun: 1,300 (B) x 284 (D) x 151 (H) mm / 51-3/16 (B) x 11-3/16 (D) x 6 (H) inches
 • Met KSC-70 en muzieksteun: 1,300 (B) x 344 (D) x 931 (H) mm / 51-3/16 (B) x 13-9/16 (D) x 36-11/16 (H) inches
 • Gewicht: 14.8 kg / 32 lbs 11 oz (met muzieksteun), 23.0 kg / 50 lbs 12 oz (met KSC-70, KPD-70, en muzieksteun)

Persoonlijke noot

Met z'n relatief gunstige prijs is de Roland FP-30X zeker de moeite waard om als aankomend pianotalent aan te schaffen. Zoals je inmiddels misschien wel weet ben ik zelf Roland-fan maar dat is persoonlijk. Ook andere merken bieden geweldige digitale piano's voor beginners. Uiteindelijk moet jij de keuze maken om te starten met piano spelen. 

Dat gaat niemand voor je doen. Ik zal je alvast een beetje op weg helpen door je te wijzen op een gratis proefles van de tv-pianist Cor Bakker. Naast de proefles ontvang je ook regelmatig tips en adviezen van Cor. Maak er gebruik van zodat jij alvast een goede start maakt voor het echte werk.

Wil jij een gratis proefles van Cor Bakker, de meest bekende tv-pianist van Nederland ontvangen? 

Zou jij een Gratis Proefles van de bekende tv-pianist Cor Bakker willen ontvangen?

Tot slot

De FP-30X, met zijn elegante en compacte ontwerp, is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een draagbare piano die niet inlevert op prestaties. Uitgerust met de SuperNATURAL Piano-technologie van Roland en het expressieve PHA-4 Standard klavier met 88 toetsen, belooft dit model een authentieke akoestische speelervaring. Dit wordt verder versterkt door de krachtige ingebouwde stereoluidsprekers, waarmee je overal waar je speelt, betoverd wordt door rijk en levendig geluid.

Bekijk hier de laagste prijs van de FP-30X

Reacties

Ben jij in het bezit van de Roland FP 30X? Of een ander model? Deel dan je ervaring(en) via de reageer button onderaan zodat je ook anderen kunt informeren en inspireren. Ze zullen je dankbaar zijn! 

Reacties
Categorieën