Roland Jupiter-8 Model Expansion software-instrument via Roland Cloud-platform
Synthesizers en Workstations
Muziekbundel
Synthesizers en Workstations
3 min
0

Roland Jupiter-8 Model Expansion software-instrument via Roland Cloud-platform

3 min
0

Roland Jupiter-8 PLUG-OUT (Roland Cloud-platform)

De Roland Jupiter-8 Model Expansion is een software-instrument dat deel uitmaakt van het Roland Cloud-platform, een abonnementsservice (of eenmalige aanschaf) die toegang biedt tot een breed scala aan virtuele instrumenten en synthesizers. De Jupiter-8 Model Expansion is ontworpen om de klanken en functionaliteit van de originele Jupiter-8 hardware-synthesizer zo nauwkeurig mogelijk te recreëren in een softwareformaat.

Emulatie van de Jupiter-8

De Model Expansion maakt gebruik van geavanceerde digitale modelleringstechnieken om de analoge circuits van de Jupiter-8 te emuleren, wat resulteert in een zeer overtuigende weergave van de warmte en rijkdom van het originele instrument. Dit stelt muzikanten en producers in staat om te profiteren van de karakteristieke klanken van de Jupiter-8 zonder de noodzaak van de fysieke hardware.

Als plugin in een DAW

De Roland Jupiter-8 Model Expansion kan worden gebruikt in een DAW (Digital Audio Workstation) als een plug-in, waardoor het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in moderne muziekproductie omgevingen. Het biedt veel van dezelfde bedieningselementen en functies als de originele synthesizer, zoals oscillatoren, filters, envelope-generatoren en modulatiemogelijkheden, evenals een aantal extra functies en verbeteringen die alleen mogelijk zijn in een softwareformaat.

Belangrijkste kenmerken van de Roland Jupiter-8 Model Expansion

  • Emulatie van de originele Jupiter-8 met behulp van geavanceerde modelleringstechnieken.
  • Compatibiliteit met DAW's als een plug-in voor naadloze integratie in moderne muziekproductie.
  • Toegang tot de karakteristieke klanken van de Jupiter-8, zoals warme pads, krachtige baslijnen en scherpe leads.
  • Een breed scala aan bedieningselementen en functies, inclusief extra mogelijkheden die alleen mogelijk zijn in software.
  • Deel uitmakend van het Roland Cloud-platform, dat toegang biedt tot een groot aantal andere virtuele instrumenten en synthesizers.

De Jupiter-8 Model Expansion is een krachtig en veelzijdig instrument dat de klassieke klanken van de Jupiter-8 naar de digitale wereld brengt, waardoor muzikanten en producers toegang hebben tot deze legendarische synthesizer zonder de noodzaak van fysieke hardware.

Roland Jupiter-8 Model Expansion voor de Roland ZEN-Core-synthesizers en -workstations.

De Jupiter-8 Model Expansion is ook beschikbaar voor bepaalde Roland ZEN-Core-compatibele apparaten, zoals de Roland FANTOM, JUPITER-X, JUPITER-Xm en de Roland MC-101 en MC-707 grooveboxes. Deze Model Expansion kan worden geïnstalleerd op de compatibele apparaten om de klanken en functionaliteit van de originele Jupiter-8 hardware-synthesizer te recreëren.

Om de Jupiter-8 Model Expansion op een compatibel Roland-apparaat te installeren, moet je het bestand downloaden van de officiële Roland-website (Roland Cloud Manager) en de bijbehorende instructies volgen om de uitbreiding op uw apparaat te laden.

Meer over de Roland Cloud Manager

De Roland Cloud Manager is een desktopapplicatie die fungeert als centraal beheer- en installatieplatform voor de Roland Cloud-service. Roland Cloud is een abonnementsservice die gebruikers toegang biedt tot een uitgebreide collectie van virtuele instrumenten, synthesizers en software van Roland, waaronder legendarische synthesizers zoals de Jupiter-8, Juno-106, SH-101 en vele anderen.

Windows- en macOS-systemen

De Roland Cloud Manager is beschikbaar voor zowel Windows- als macOS-systemen en helpt gebruikers bij het beheren van hun Roland Cloud-instrumenten en -services.

Enkele belangrijke functies van de Roland Cloud Manager zijn

  • Installeren en bijwerken: Via de Roland Cloud Manager kun je eenvoudig de beschikbare instrumenten en plug-ins downloaden, installeren en bijwerken. Dit zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste versies en updates.
  • Beheren van abonnementen: Je kunt jouw Roland Cloud-abonnement en de bijbehorende licenties beheren via de Cloud Manager. Hier kun je jouw abonnementsniveau wijzigen, betalingsgegevens bijwerken en je abonnement opzeggen indien nodig.
  • Navigatie en ontdekking: De Roland Cloud Manager helpt je bij het ontdekken van nieuwe instrumenten, plug-ins en uitbreidingen door middel van een georganiseerde en gebruiksvriendelijke interface. Je kunt eenvoudig door de beschikbare instrumenten en categorieën navigeren en meer te weten komen over de mogelijkheden van elk instrument.
  • Licentiebeheer: Via de Roland Cloud Manager kun je jouw licenties voor software-instrumenten activeren en deactiveren. Dit is handig als je jouw instrumenten op verschillende computers wilt gebruiken of als je jouw licenties wilt overdragen naar een nieuwe computer.
  • Ondersteuning en documentatie: De Roland Cloud Manager biedt toegang tot belangrijke documentatie en ondersteuning, zoals handleidingen, FAQ's en contactinformatie voor de klantenservice. Dit maakt het gemakkelijk om antwoorden te vinden op eventuele vragen of problemen die je tegenkomt tijdens het gebruik van de Roland Cloud-service. Ook op YouTube is hierover veel informatie en uitleg te vinden.

De Roland Cloud Manager is een belangrijk hulpmiddel voor gebruikers van de Roland Cloud-service, omdat het de toegang tot en het beheer van Roland's uitgebreide bibliotheek met virtuele instrumenten en software wat het downloaden en installeren eenvoudig maakt.

Tot slot

De Roland Jupiter-8 is op verschillende manieren te gebruiken waaronder als plug-in (Software in de computer) en als Plug-Out (Model Expansion in Roland FANTOM, JUPITER-X, JUPITER-Xm en de Roland MC-101 en MC-707 grooveboxes). Daarnaast is er nog de originele Jupiter-8 die in de jaren '80 verscheen. Af en toe worden ze nog online aangeboden maar de prijzen hiervoor gaan door het dak. Een andere optie is een Roland Boutique JP-08. Dit is een compacte nieuw uitgebrachte module met grotendeels de kenmerken en eigenschappen van de originele Jupiter-8.


Synthesizer Aanbiedingen

Reacties

Gebruik jij instrumenten van de Roland Cloud? Dan zijn we benieuwd naar welke virtuele synthesizers en drumcomputers je gebruikt en welke muziek je ermee maakt. Let us Know!

Reacties
Categorieën