Roland MC-707 Groovebox: Hoe Ver Gaat Jouw Creativiteit?
Roland
Muziekbundel
Roland
4 min
0

Roland MC-707 Groovebox: Hoe Ver Gaat Jouw Creativiteit?

4 min
0

De Roland MC-707 Groovebox is een veelzijdige en krachtige muziekproductietool die is ontworpen voor live performances en studio-opnames. Dit apparaat, dat deel uitmaakt van Roland's langdurige en gerespecteerde MC-serie, combineert een diepe sequencer, een breed scala aan synthesizergeluiden, drummachines, en samples, evenals effecten, waardoor gebruikers complexe en dynamische muziekstukken kunnen creëren zonder de noodzaak van externe apparatuur.

<a data-internal-link-keyword-id="87256" data-title="Een Muzikale Revolutie: De Evolutie van de Synthesizer in de Moderne Muziek" data-excerpt="In dit artikel verdiepen we ons in de wereld van synthesizers, gaan we terug naar vroeger en bespreken we de evolutie van de synthesizer naar de huidige moderne tijd. Maar voor we dat doen laten we eerst uitleggen wat.." data-featured-image="https://media-01.imu.nl/storage/muziekbundel.nl/25319/een-muzikale-revolutie-de-evolutie-van-de-synthesizer-in-de-moderne-muziek-2560x1100.jpg" class="smart-content-link sc-link" href="https://muziekbundel.nl/een-muzikale-revolutie-de-evolutie-van-de-synthesizer-in-de-moderne-muziek/">Synthesizer</a> Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de Roland MC-707 Groovebox bij:

Belangrijkste Kenmerken

Belangrijkste Kenmerken van de MC-707

  • ZEN-Core Synthesizer Engine: De MC-707 is uitgerust met Roland's geavanceerde ZEN-Core synthesizer-engine, die een breed scala aan synthesizergeluiden biedt. Van klassieke analoge tot moderne digitale klanken, het biedt de mogelijkheid om vrijwel elk geluid te creëren dat je kunt bedenken.
  • Acht Sporen: Met acht tracks kunnen gebruikers meerdere instrumenten en partijen tegelijkertijd arrangeren, wat essentieel is voor het bouwen van volledige composities. Elke track kan worden ingesteld als een MIDI-track of als een track die gebruik maakt van een van de interne geluidsgeneratoren.
  • Sampling en Loops: De MC-707 maakt het niet alleen mogelijk om samples af te spelen, maar ook om ze rechtstreeks op te nemen via externe bronnen. Dit maakt het een krachtig apparaat voor het manipuleren van geluiden en het integreren van samples in je tracks.
  • Uitgebreide Effecten: Het apparaat beschikt over een brede reeks van ingebouwde effecten, waarmee gebruikers hun geluiden verder kunnen bewerken en aanpassen. Dit varieert van reverb en delay tot distortion en EQ.
  • Live Performance Tools: Met functies zoals de TR-REC step sequencer, pads voor het triggeren van clips en scenes, en hands-on controle over effecten, is de MC-707 ook zeer geschikt voor live performances.
  • Connectiviteit: De MC-707 biedt uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder MIDI in/uit, USB voor dataoverdracht en integratie met computersoftware, plus meerdere outputs voor aansluiting op externe mixers, speakers, en andere apparatuur.

Gebruik:

De Roland MC-707 is ontworpen met zowel professionals als hobbyisten in gedachten. Het is geschikt voor verschillende muziekgenres en productiestijlen, van elektronische muziek en hip-hop tot pop en beyond. Of je nu live optreedt, tracks produceert in de studio, of gewoon experimenteert met geluiden en loops, de MC-707 biedt een flexibele en krachtige toolset om je creativiteit te uiten.

Video: Hoe klinkt de Roland MC-707?


KONDOR - Opgenomen met Roland MC-707

In de video zie je allerlei visuele beelden van studioapparatuur en de track is opgenomen met alle geluiden die uit de Roland MC-707 komen. Je kunt de MC-707 rechtstreeks koppelen aan je DAW en opnemen om later de verschillende tracks te kunnen mixen. 

Wat vinden gebruikers van de Roland MC-707 Groovebox?

Wat vinden gebruikers van de Roland MC-707 Groovebox?

Gebruikers van de Roland MC-707 lijken over het algemeen tevreden met het apparaat, waarbij ze de kracht en veelzijdigheid ervan prijzen. Het apparaat wordt erkend voor zijn vermogen om een breed scala aan geluiden te produceren, mede dankzij de ZEN-Core engine die zowel virtuele analoge als PCM-samples gebruikt. Met meer dan 80 vooraf ingestelde drumkits en 3.000 toonpresets biedt het een rijke bibliotheek voor muzikale creatie. 

Bovendien heeft het een hoge mate van polyfonie, met een maximum van 128 stemmen, en ondersteunt het het importeren van samples via USB voor nog meer aanpassingsmogelijkheden. Gebruikers waarderen ook de uitgebreide effectenopties, met zowel master- als track-specifieke effecten, evenals de mogelijkheid om externe effecten via de I/O lus in te sluiten.

Er is enige kritiek op de beperkte mogelijkheden om externe MIDI-apparaten te besturen en het feit dat het sequencen van externe MIDI vereist dat je een interne klank toewijst en het volume naar beneden draait om de interne klank te dempen. Dit wordt als omslachtig ervaren door sommige gebruikers. Desondanks wordt de songmodus als verbeterend beschouwd bij elke update, en de unit wordt als een geweldige eerste beatbox aanbevolen voor beginners vanwege de relatief flauwe leercurve, maar ook waardevol voor mensen met al een verzameling beatboxes.

Daarnaast wordt de mogelijkheid om samples te bewerken en te slicen na importeren gewaardeerd, wat de flexibiliteit in het werken met samples vergroot. Dit was blijkbaar een gebied van verbetering in recente updates van het besturingssysteem, wat sommige vroege beoordelingen ongeldig maakt die beweerden dat het alleen mogelijk was om samples te slicen die rechtstreeks in het apparaat waren opgenomen.

Samenvattend, de Roland MC-707 wordt door gebruikers gewaardeerd om zijn veelzijdigheid, geluidsbibliotheek en effecten, maar met enige kritiek op de complexiteit van het gebruik van externe MIDI-besturing en bepaalde workflow-aspecten. Het apparaat lijkt echter goed ondersteund te worden door Roland met updates die voortdurend verbeteringen en nieuwe functies toevoegen.

Persoonlijke noot

De Roland MC-707 is een geweldig apparaat met ongekende mogelijkheden voor zowel in de studio als op de bühne. Zelf heb ik ervoor gekozen om zoveel mogelijk "In The Box" te werken maar ik mis de 707 nog steeds.   Overweeg jij er eentje te kopen? Daar ga je geen spijt van krijgen! Heb je de video al bekeken en geluisterd? De sounds komen allemaal uit de MC-707. 

Conclusie:

De Roland MC-707 staat bekend om zijn veelzijdigheid, krachtige functies, en het vermogen om als een standalone muziekproductieplatform te functioneren. Met de integratie van geavanceerde synthesizertechnologie, een uitgebreide sequencer, sampling mogelijkheden, en live performance tools, biedt het een alles-in-één oplossing voor muzikanten en producers die op zoek zijn naar een compacte, maar uitgebreide muziekproductietool.

Synthesizer Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de Roland MC-707 Groovebox bij:

Reacties

Ben jij de gelukkige bezitter van de Roland MC-707 Groovebox? Laat dan weten hoe die bevalt en waar je hem voor gebruikt. We zijn benieuwd naar jouw ervaring(en). Deel ze met ons!

Reacties
Categorieën