Akai Professional MPC Key 37: Een Compacte Revolutie in Muziekproductie
Akai
Muziekbundel
Akai
6 min
0

Akai Professional MPC Key 37: Een Compacte Revolutie in Muziekproductie

6 min
0

De Akai Professional MPC Key 37 markeert een significante mijlpaal in de evolutie van de synthesizer, door de krachtige functionaliteit van de AKAI MPC reeks te verenigen met de expressieve mogelijkheden van een volwaardig klavier. Dit apparaat is niet alleen een knipoog naar de bekende MPC-functionaliteit, maar verbreedt ook de horizon naar een uitgebreidere muzikale toepassing, verder reikend dan de typische Urban genres. Het biedt een synthese van veelzijdigheid en innovatie, verpakt in een compact en draagbaar formaat.

Synthesizer Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de Akai MPC Key 37 bij:

Innovatief Ontwerp en Uitgebreide Functionaliteit

De MPC Key 37 is een dynamische standalone MPC desktop synthesizer die zich kenmerkt door zijn onboard sampling, plugin-instrumenten, insert-effecten, en naadloze Splice-integratie. Akai heeft dit model ontworpen met een drieklaviers toetsenbord van volledige grootte, dat een optimale balans biedt tussen akkoordenspel en melodie-uitvoeringen. De aftertouch-mogelijkheden van de toetsen, samen met de pitchbend- en modulatiecontroles, verhogen de expressiviteit tijdens het spelen. De precisie in het manipuleren van niveaus en parameters wordt verder verbeterd door vier toewijsbare Q-Link knoppen, die een 360-graden bedieningsgemak bieden.

Krachtige Performance en Intuïtieve Bediening

Krachtige Performance en Intuïtieve Bediening

Met een robuuste verwerkingskern biedt de MPC Key 37 topklasse prestaties voor sampling en sequencing, ondersteund door een 7-inch touchscreen voor het moeiteloos bewerken van loops en samples. De responsieve, aanslaggevoelige RGB-pads, geordend in een iconisch vier-bij-vier rooster, versterken de ervaring van expressieve beatmaking. De veelzijdige connectiviteit, inclusief stereo ¼-inch in- en uitgangen, directe USB Midi, en zowel Wi-Fi als Bluetooth ondersteuning, verzekert een soepele integratie in elke setup, vrij van de beperkingen door kabels.

Voordelen en Mogelijkheden

 • Brede Toepasbaarheid: De MPC Key 37 is ontworpen om de grenzen van de typische MPC-doelgroep te overschrijden, waardoor het een veelzijdige synthesizer/workstation is voor diverse muzikale genres.
 • Gebruiksgemak: Met een ruim kleurendisplay biedt het alle editing-comfort vergelijkbaar met een computer, waardoor het navigeren en aanpassen van instellingen intuïtief en efficiënt wordt.
 • Betaalbaar: Als een compactere en voordeligere variant van de MPC Key 61, maakt de MPC Key 37 geavanceerde muziekproductie toegankelijk voor een breder publiek.

Compact Zonder Compromis

De ontwikkeling van de MPC Key 37 is een antwoord op de vraag naar een meer draagbare en betaalbare versie van de grotere MPC Key 61, zonder in te boeten aan functionaliteit of kwaliteit. Het compacte formaat maakt het een ideaal instrument voor musici die waarde hechten aan mobiliteit en ruimte-efficiëntie, of dit nu thuis is, in de studio, of onderweg. De prijsstelling van de MPC Key 37 maakt het een aantrekkelijke keuze voor zowel professionele als hobbyistische muzikanten die willen investeren in de unieke MPC-ervaring, maar met de extra dimensie van een fysiek klavier.

Technische Specificaties en Afmetingen

De MPC Key 37 weegt 4 kg en heeft afmetingen van 582 x 313 x 103 mm, wat het een lichtgewicht en compact apparaat maakt, ideaal voor musici die veel onderweg zijn. Het beschikt over een geheugen van 2 GB en 32 GB opslagruimte, met uitgebreide connectiviteitsopties om te voldoen aan de eisen van moderne muziekproductie.

Hoe klinkt de Akai MPC-Key 37?


Wat vinden gebruikers van de MPC Key 37?

De Akai MPC Key 37 heeft gemengde reacties ontvangen van gebruikers. De synthesizer is geprezen om zijn veelzijdigheid, met meer dan 8GB aan ingebouwde geluidsbanken en sample-inhoud, evenals een voucher voor een extra plug-in uit het assortiment van Akai Pro. Het apparaat biedt een reeks effecten en wordt geleverd met de MPC2 desktopsoftware, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen overstappen tussen standalone en computergebaseerde productieomgevingen. 

Onder de motorkap beschikt de MPC Key 37 over een quad-core ARM-processor, 2GB RAM en 32GB opslag, met 16GB beschikbaar voor gebruikersopslag. Er is een diversiteit aan connectiviteitsopties beschikbaar aan de achterkant, inclusief audio- & MIDI I/O, CV/Gate-poorten en een SD-kaartslot, terwijl Wi-Fi en Bluetooth draadloze verbindingen mogelijk maken.

Er is echter ook enige kritiek geuit op het ontwerp en de kleurkeuze van het apparaat. Een discussie op gearnews.com weerspiegelt enige verdeeldheid onder gebruikers over de rode kleur van de MPC Key 37, met sommigen die hopen op varianten in wit en zwart/houtskool bij de lancering. Deze discussie benadrukt hoe de esthetiek van het apparaat voor sommige gebruikers net zo belangrijk kan zijn als de technische specificaties, waarbij de kleur van het apparaat voor sommigen een doorslaggevende factor is in hun beslissing om het te kopen of niet.

Ondanks deze verschillen in voorkeur, blijkt uit de discussies dat de Akai MPC Key 37 een krachtig instrument is met veel mogelijkheden voor muziekproductie, hoewel de esthetische voorkeuren van gebruikers kunnen variëren. De functionaliteit en de veelzijdige inzetbaarheid van de MPC Key 37 maken het een waardevolle aanvulling op de setup van elke muziekproducent, terwijl de discussie over de kleur aantoont hoe persoonlijke voorkeur een rol speelt in de uiteindelijke beslissing van gebruikers.

Plugin-instrumenten en expansies

Plugin-instrumenten en expansies Akai MPC 37 Keys

De Akai MPC Key 37 biedt een indrukwekkende reeks plugin-instrumenten en expansies, waarmee gebruikers een rijke verzameling aan geluiden en effecten tot hun beschikking hebben. Deze instrumenten variëren van geavanceerde synthesizers tot klassieke keyboardinstrumenten, elk met uitgebreide mogelijkheden voor klankontwerp en aanpassing.

Enkele van de opvallende plugin-instrumenten zijn onder andere:

 • Hype Synthesizer: Een veelzijdige synth met een grote bibliotheek aan inspirerende klanken en effecten, ontworpen om snel en intuïtief muziek te produceren.
 • Mellotron: Een digitale recreatie van het legendarische tape-sample keyboardinstrument, bekend van talloze klassieke rockalbums, met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden.
 • Odyssey: Een getrouwe nabootsing van de legendarische synth, gecreëerd door WayOutWare, met meer dan 150 presets variërend van synth leads tot drumpercussiegeluiden.
 • Solina: Gebaseerd op het klassieke polyfonische keyboardinstrument, biedt het onafhankelijke volume, pan en pitch controle over verschillende timbres zoals Contrabass, Cello, Viola, Violin, Trumpet en Horn.
 • Drumsynth: Een revolutionaire synthesizer drummachine voor krachtige drumklankontwerp.
 • Bassline: Emuleert de klank van klassieke monofone synthesizers, met geïntegreerde effecten voor het creëren van unieke synth patches.
 • Electric: Biedt een uitgebreide collectie elektrische piano's zoals Rhodes, Wurlitzers, en FM keyboards, met diepgaande virtuele controle.
 • TubeSynth: Emuleert de warme klanken van vintage analoge polyfonische synthesizers, met een uitgebreide collectie aan presets.

De MPC Key 37 wordt geleverd met meer dan 8GB aan geluiden en sample-inhoud, en nieuwe eigenaren krijgen ook een voucher (zolang dit geldig is) voor een extra plugin uit het beschikbare assortiment. Dit omvat klassieke synth- en keyboardemulaties en de Flex Beat-plugin. Je kunt je selectie aan content verder uitbreiden via MPC Expansion-packs.

Het apparaat zelf is een standalone productieplatform dat sampling, sequencing en synthese combineert in een workflow die ontworpen is om creatie te versnellen. Het omvat een verzameling Akai-plugins, meer dan 100 onboard effecten, en draadloze integratie met Splice. Dit alles wordt aangestuurd door 16 iconische MPC-pads, een 37-noten synth-action toetsenbord, een 7-inch touchscreen, en vier real-time Q-link encoders. 

De MPC Key 37 kan ook fungeren als het middelpunt van je onafhankelijke studio, met MIDI I/O, 4 TRS CV-jacks (8 TS-uitgangen met breakout-adapters), Bluetooth® MIDI, en Ableton Link, of verbind met je computer en bedien de MPC-software als een plug-in binnen je voorkeurs DAW.

Deze plugin-instrumenten en expansies stellen gebruikers in staat om een breed scala aan muzikale ideeën te verkennen en te realiseren, van beatproductie tot volledige trackcomposities, allemaal binnen het krachtige en flexibele framework van de MPC Key 37.

Is de AKAI MPC 37 een synthesizer?

De Akai MPC Key 37 wordt beschreven als een synthesizer, maar het is meer dan dat; het is een veelzijdig productie-instrument dat sampling, sequencing, en synthese combineert. Het is een krachtige standalone MPC desktop synthesizer met aan boord sampling, plugin-instrumenten, insert-effecten, en Splice-integratie. Dit apparaat is ontworpen om gebruikers een uitgebreide reeks mogelijkheden te bieden voor muziekproductie en beatmaking, allemaal in één compacte en draagbare eenheid.

De MPC Key 37 integreert de bekende MPC workflow met een compact toetsenbord, waardoor gebruikers alles hebben wat nodig is om beats, baslijnen en synthlijnen te creëren, samples te dissecteren, en hele tracks te componeren zonder een computer. Het combineert dus de functionaliteit van een synthesizer met de veelzijdigheid van een MPC, wat het een uniek instrument maakt in zijn soort.

Synthesizer Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de Akai MPC Key 37 bij:

Conclusie

De Akai Professional MPC Key 37 synthesizer staat symbool voor een nieuw tijdperk in muziekproductie, waarin de kracht en flexibiliteit van de MPC samensmelten met de expressieve vrijheid van een toetsenbord. Het combineert innovatieve technologie met gebruiksvriendelijkheid en biedt musici van alle genres een ongekende toegang tot creatieve expressie. Met de MPC Key 37 opent Akai de deuren naar een wereld van muzikale mogelijkheden, waar de enige grens de creativiteit van de gebruiker is.

Reacties

Ben jij in het bezit van dit legendarische instrument? Dan zijn we natuurlijk benieuwd naar jouw mening. Laat onderaan een reactie achter om anderen te informeren en te inspireren wat je er allemaal mee kunt doen.

Reacties
Categorieën