Yamaha Piaggero NP-35B Een Muzikaal Juweeltje
Yamaha
Muziekbundel
Yamaha
7 min
0

De Yamaha Piaggero NP-35B: Een Muzikaal Juweeltje

7 min
0

Digitale piano's combineren de authentieke ervaring van het spelen op een traditionele piano met de moderne voordelen van digitale technologie. De Yamaha Piaggero NP-35B  staat symbool voor deze combinatie, en biedt muzikanten van alle niveaus een toegankelijke, draagbare en kwalitatief hoogstaande muzikale ervaring ondanks het feit dat de NP-35 valt in de klasse beginnerspiano.

Digitale Piano Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de Yamaha NP-35 bij:

Het verhaal van de Yamaha NP-35

Het verhaal van de Yamaha NP-35

In een wereld waar muziek de taal van emoties is, vond een kleine, maar krachtige digitale piano zijn weg naar de harten van vele (beginnende) muzikanten. De Yamaha NP-35, met zijn lichte gestalte en het vermogen om overal muziek te brengen, was een ware revolutie. Geschikt voor kleine ruimtes en gemakkelijk te vervoeren (licht in gewicht), werd het snel de favoriet van scholen, gemeenschapscentra, en thuisgebruikers.

De klank van de NP-35, een echo van Yamaha's CF3S concertvleugel, bracht een rijke en authentieke geluidsbeleving. Dit maakte de piano niet alleen toegankelijk voor beginners door de lichtere toetsaanslag, maar bood ook een scala aan muzikale expressies met diverse klanken zoals orgels, strijkers, en elektrische piano's. De toevoeging van app-integratie verrijkte het oefenen en spelen verder, waardoor gebruikers nieuwe manieren vonden om hun muzikale reis te verdiepen.

Maar zoals elk verhaal zijn uitdagingen heeft, had ook de NP-35 de zijne. Niet bedoeld als een luxueus meubelstuk, miste het de esthetiek die sommigen zochten in hun interieur. Bovendien kwam het zonder een sustainpedaal, een essentieel onderdeel dat apart aangeschaft moest worden, wat extra kosten met zich meebracht.

Toch, ondanks deze uitdagingen, bleef de NP-35 een verhaal van muzikale mogelijkheden en avontuur. In zijn essentie was het een uitnodiging aan iedereen die droomde van het spelen van muziek, een bewijs dat met passie en innovatie, muziek overal en door iedereen gemaakt kan worden.

Eigenschappen

De NP-35B Piaggero belichaamt de essentie van draagbaarheid en kwaliteit. Met 76 toetsen biedt het meer speelruimte dan modellen met 61 toetsen, wat vooral aantrekkelijk is voor spelers die al enige ervaring hebben en breder repertoire willen verkennen. De piano maakt gebruik van AWM sampling voor het nabootsen van de klank van Yamaha’s gerenommeerde CF3S concertvleugel, wat resulteert in een indrukwekkend authentieke geluidsweergave.

Yamaha Piaggero NP-15 en NP-35 overview (Video)


Specificaties en functionaliteiten

In het hart van elke muzikant speelt het verlangen naar perfectie, een streven dat met de Yamaha NP-35 digitale piano binnen handbereik lijkt. Dit muzikale juweeltje, verfijnd met technologie en passie, opent de deur naar een wereld waar klank en expressie samensmelten tot een symfonie van mogelijkheden.

Stel je voor, 15 verschillende klanken, elk met hun eigen karakter en verhaal, wachten geduldig op de vingers van de speler om tot leven te worden gewekt. Van de diepe resonantie van een grand piano tot de zachte fluisteringen van strijkers, de NP-35 brengt een orkest aan mogelijkheden naar de huiskamer van elke muziekliefhebber. Met een polyfonie van 64 noten kan deze piano complexe composities aan, waarbij elke noot, of ze nu alleen of in harmonie gespeeld wordt, haar eigen plek in de melodie vindt zonder ooit verloren te gaan.

De interactie tussen muzikant en instrument is subtiel maar intens. Dankzij instelbare aanslaggevoeligheid kan elke speler de respons van de toetsen fijnstemmen, zodat het gevoel van spelen zo natuurlijk mogelijk aanvoelt. Of je nu lichtjes de toetsen aait of met passie speelt, de NP-35 reageert met een precisie die jouw muzikale expressie weerspiegelt.

De ingebouwde versterker en luidsprekers, met hun 2x 6W vermogen, vullen elke ruimte met een helder en krachtig geluid. Het is alsof elk concert, elke noot, in je eigen woonkamer plaatsvindt, met een geluidskwaliteit die je meeneemt naar grotere podia.

Creatieve momenten kunnen vluchtig zijn, maar met de opnamefunctie van de NP-35 zijn ze voor eeuwig vastgelegd. Tot wel 7000 noten kunnen worden opgeslagen, elk een herinnering aan inspiratie, een moment van creativiteit dat bewaard blijft voor toekomstige generaties.

De vrijheid om overal muziek te maken wordt werkelijkheid met de NP-35. Of het nu in de gezelligheid van je woonkamer is, op een afgelegen plekje in het park of tijdens een spontaan concert onder de sterren, deze piano maakt het mogelijk. Werkend op zowel netstroom als op AA-batterijen, biedt de NP-35 de muzikant de vrijheid om overal zijn hart te volgen, zonder ooit gebonden te zijn aan één plek.

Zo is de Yamaha NP-35 niet zomaar een instrument, maar een vriend op de muzikale reis van elke speler. Het biedt een wereld waarin technologie, kwaliteit, en creativiteit samenkomen om elke noot, elk lied, en elk moment van inspiratie te vieren.

Wat is het verschil tussen de NP-15 en deze NP-35?

Wat is het verschil tussen de Yamaha NP-15 en NP-35?

Het belangrijkste verschil tussen de Yamaha NP-15 en de NP-35 is het aantal toetsen en de functionaliteiten. De NP-35 heeft 76 toetsen, wat meer speelruimte biedt dan de NP-15, die doorgaans 61 toetsen heeft. Dit maakt de NP-35 geschikter voor spelers die een uitgebreider bereik en meer ambitus willen voor het spelen van complexere muziekstukken. Daarnaast biedt de NP-35 mogelijk meer geavanceerde functies, zoals verbeterde geluidskwaliteit door de sampling van de Yamaha CF3S concertvleugel, app-integratie, en een breder scala aan klanken en effecten vergeleken met de NP-15, die eenvoudiger is qua functies en klankmogelijkheden.

Wat vinden gebruikers van de NP-35?

Gebruikerservaringen met de Yamaha NP-35 Piaggero digitale piano benadrukken voornamelijk de draagbaarheid, veelzijdigheid, en kwaliteit van het instrument, vooral gezien de prijsklasse onder $400. Het instrument wordt geprezen om zijn 76 Graded Soft Touch-toetsen, 15 hoogwaardige instrumentgeluiden, en 64-noten polyfonie, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginners, studenten en hobbyisten. Het feit dat het instrument zowel via USB als MIDI kan verbinden en compatibel is met de Yamaha Smart Pianist-app wordt als een groot pluspunt gezien, waardoor gebruikers toegang krijgen tot honderden extra instrumentgeluiden, multi-track opnamefuncties, en andere handige hulpmiddelen voor oefenen en performen.

De NP-35 vervangt het oudere NP-32 model en deelt veel van de technologieën die te vinden zijn in Yamaha's high-end Arius digitale piano's, wat resulteert in een verrassend goede geluidskwaliteit voor de prijs. De piano biedt een breed scala aan geluiden, van akoestische en elektrische piano's tot orgels, strijkers en meer, met de mogelijkheid om twee geluiden te combineren voor gelaagde effecten. De geluidskwaliteit, met name de standaard pianoklank die is gesampled van Yamaha's CF3S (CFIIIS) concertvleugelpiano, wordt als vol, natuurlijk en expressief over het hele dynamische bereik beschreven.

Een recensie wijst op enkele unieke kenmerken van de NP-35, zoals de upgrade van de stereogrand piano sound en de toevoeging van meer elektrische piano- en orgelgeluiden, die de muzikale veelzijdigheid van het instrument vergroten. Het semi-gewogen "Graded Soft Touch" toetsenbord wordt positief beoordeeld voor het bieden van een bevredigende speelervaring, hoewel het niet de volledige gewogen actie biedt die sommige geavanceerdere spelers mogelijk prefereren. De ingebouwde luidsprekers leveren een schone klank, zelfs op vol volume, hoewel er opgemerkt wordt dat ze hun limieten hebben.

Hoewel de NP-35 veel positieve eigenschappen heeft, wordt er ook opgemerkt dat het, gezien de marktprijs van onder de 500 euro, niet de absolute aanrader is voor beginners, vooral omdat er voor ongeveer hetzelfde geld draagbare piano's met 88 toetsen en hameractie mechanisme beschikbaar zijn. Dit suggereert dat de NP-35 vooral aantrekkelijk is voor diegenen die specifiek op zoek zijn naar een mobiel instrument met een semi-gewogen toetsenbord.

Samenvattend waarderen gebruikers de Yamaha NP-35 voor zijn draagbaarheid, kwaliteit van geluid, en de mogelijkheid om met apps te integreren, maar sommigen vinden het misschien te duur gezien de beschikbare alternatieven met meer traditionele pianofuncties in dezelfde prijsklasse.

Afmetingen en connectiviteit

Plus- en minpunten op een rij

Pluspunten

  • Draagbaarheid en gebruiksgemak: Geschikt voor kleine ruimtes en makkelijk te vervoeren, ideaal voor scholen, gemeenschapscentra, en thuisgebruik.
  • Imposante klank: De piano bootst de klank na van Yamaha's CF3S concertvleugel, wat zorgt voor een rijke en authentieke geluidsbeleving.
  • Toegankelijk voor beginners: De lichtere toetsaanslag maakt het instrument toegankelijk voor beginners, zonder de noodzaak voor een getrainde techniek.
  • Diverse klanken: Naast de pianoklank biedt het diverse andere geluiden, waaronder orgels, strijkers, en elektrische piano's, voor een breed scala aan muzikale expressie.
  • App-integratie: Verbindt met tablets voor extra functionaliteiten en leerhulpmiddelen, een sterk aanbevolen feature die het oefenen en spelen verrijkt.

Minpunten

  • Niet als luxe meubelstuk: Het ontwerp is functioneel en niet bedoeld als decoratief element in een interieur.
  • Geen sustainpedaal inbegrepen: Dit moet apart aangeschaft worden, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Persoonlijke noot

Een heel verhaal waar jij als lezer en aankomend muzikaal talent je voordeel mee kan doen. Het aantal toetsen is een keuze en ik vind dat je als beginner het prima afkunt met 76 toetsen in plaats ban 88, ook al lijkt een 88 toetsen qua toetsenbord digitale piano meer op een échte piano. Natuurlijk zijn er verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Je vindt de link hier voor meer piano's voor beginners.

Hoe gebruik je de Yamaha Piaggero? (Video)


Conclusie

De Yamaha NP-35B Piaggero digitale piano is een uitstekende keuze voor muzikanten die waarde hechten aan kwaliteit, draagbaarheid, en veelzijdigheid. Het instrument biedt een rijke klankervaring, is gebruiksvriendelijk voor beginners, biedt veel functionaliteiten, en combineert dit met een praktisch ontwerp dat zich makkelijk laat integreren in diverse settings, van het klaslokaal tot de huiskamer. 

Met de nadruk op draagbaarheid, lichtgewicht en kwaliteit levert de NP-35B Piaggero een uitstekende waarde voor iedereen die op zoek is naar een digitale piano die zowel betaalbaar als veelzijdig is. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor muziekeducatie, thuisgebruik en voor optredens waarbij gemak en kwaliteit voorop staan.

Digitale Piano Aanbiedingen

Koop je nieuwe Yamaha NP-35 bij:

Reacties

Ben jij in het bezit van de Yamaha NP-15 of NP-35? laat dan onderaan een reactie achter zodat anderen van jouw ervaring(en) kunnen leren. Dat wordt zeer gewaardeerd!

Reacties
Categorieën