Introductie van de Yamaha CVP-909 Clavinova Digitale Piano
Yamaha
Muziekbundel
Yamaha
7 min
0

Introductie van de Yamaha CVP-909 Clavinova Digitale Piano

7 min
0

De Yamaha CVP-909 Clavinova markeert een hoogtepunt in de evolutie van digitale piano's, waarbij geavanceerde technologie wordt gecombineerd met de traditionele ambachtelijkheid die geassocieerd wordt met akoestische piano's. Het maakt deel uit van Yamaha's gerenommeerde CVP-serie, die wereldwijd pianisten verrukt met zijn innovatieve functies. De CVP-909 zet deze erfenis niet alleen voort, maar verbetert deze aanzienlijk, wat het een opmerkelijk model maakt voor zowel professionele musici als gepassioneerde liefhebbers.

<a data-internal-link-keyword-id="87256" data-title="Een Muzikale Revolutie: De Evolutie van de Synthesizer in de Moderne Muziek" data-excerpt="In dit artikel verdiepen we ons in de wereld van synthesizers, gaan we terug naar vroeger en bespreken we de evolutie van de synthesizer naar de huidige moderne tijd. Maar voor we dat doen laten we eerst uitleggen wat.." data-featured-image="https://media-01.imu.nl/storage/muziekbundel.nl/25319/een-muzikale-revolutie-de-evolutie-van-de-synthesizer-in-de-moderne-muziek-2560x1100.jpg" class="smart-content-link sc-link" href="https://muziekbundel.nl/een-muzikale-revolutie-de-evolutie-van-de-synthesizer-in-de-moderne-muziek/">Synthesizer</a> Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de Yamaha CVP Serie bij:

In dit artikel zullen we de kenmerken van de Yamaha CVP-909 onderzoeken en uitleggen waarom het de beste keuze is voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig elektrische piano.. Daarnaast noemen we de verschillen tussen de 809 en 909 en welke technologieën uit de Genos worden gebruikt..

Ontwerp, Bouw en Modellen

Ontwerp, Bouw en Modellen

De Yamaha CVP-909 heeft een luxueus ontwerp dat de elegantie van een vleugelpiano nabootst. Met een verfijnde afwerking en robuuste constructie neemt het een prominente plaats in in elke omgeving, van huismuziekkamers tot concertzalen. De lay-out van de bedieningselementen is intuïtief ontworpen, met een groot touchscreen dat de navigatie door verschillende functies en instellingen vereenvoudigt.

De Yamaha CVP-909 is beschikbaar in twee modellen: de standaard CVP-909 en de CVP-909GP, die een luxueuze vleugelpiano-achtige behuizing heeft. Beide modellen delen vergelijkbare kernfuncties, maar de CVP-909GP biedt een meer elegante en traditionele grand piano esthetiek, wat hem ideaal maakt voor diegenen die niet alleen op zoek zijn naar uitstekende prestaties maar ook naar een stijlvolle toevoeging aan hun leefruimte of muziekzaal.

Superieure geluidskwaliteit

Superieure geluidskwaliteit van de Yamaha CVP-909 Clavinova

Een van de meest opvallende kenmerken van de Yamaha CVP-909 is de superieure geluidskwaliteit. Dankzij geavanceerde technologieën zoals binaurale sampling en Virtual Resonance Modeling klinkt deze digitale piano net als een akoestische piano. Het biedt een breed scala aan authentieke pianoklanken, waaronder concertvleugels, elektrische piano's en nog veel meer. Of je nu een klassiek stuk speelt of je favoriete popnummers, met de Yamaha CVP-909 zul je genieten van een rijke en expressieve geluidservaring.

Yamaha heeft het uitgerust met hun meest geavanceerde geluidstechnologieën:

 • CFX en Bösendorfer Imperial Grand Piano Samples: De CVP-909 gebruikt zorgvuldig opgenomen samples van deze wereldklasse vleugelpiano's, die een uitzonderlijk rijke en authentieke klank leveren.
 • Virtual Resonance Modeling (VRM): Deze technologie reproduceert de complexe akoestiek van een vleugelpiano, inclusief de resonantie van het demperpedaal en de klankkast, om een levensechte geluidservaring te bieden.
 • Binaurale Sampling: Speciaal ontworpen voor gebruik met koptelefoons, geeft deze functie spelers een driedimensionale geluidservaring, waardoor het lijkt alsof het geluid direct van de piano komt, niet van de koptelefoon.

Hoe klinkt de Yamaha CVP 909?


Realistisch speelgevoel

Realistisch speelgevoel van de Yamaha 909 Digitale Piano

Naast zijn uitstekende geluidskwaliteit biedt de Yamaha CVP-909 ook een realistisch speelgevoel dat vergelijkbaar is met dat van een traditionele akoestische piano. Het Graded Hammer 3X-toetsenbord simuleert het gewicht en de respons van een echte piano, waardoor je de nodige controle en expressiviteit hebt tijdens het spelen. Bovendien zorgt de Smooth Release-technologie ervoor dat elke noot vloeiend en natuurlijk klinkt, waardoor je spel nog realistischer wordt.

Innovatieve functies

Wat de Yamaha CVP-909 echt onderscheidt van zijn concurrenten zijn de innovatieve functies die het biedt. Met behulp van het intuïtieve touchscreen-display kun je eenvoudig door verschillende klanken bladeren, instellingen aanpassen en zelfs opnemen en afspelen. Daarnaast beschikt deze digitale piano over een groot aantal begeleidingsstijlen en ritmes, waardoor je kunt experimenteren met verschillende muziekgenres. Of je nu een beginner bent of een ervaren pianist, de Yamaha CVP-909 heeft voor elk wat wils.

Technologie Uit Genos

Technologie Uit Yamaha Genos voor de CVP

De CVP-909 heeft technologieën die rechtstreeks uit de Yamaha Genos komen, zoals:

 • Enhanced DSP Power: Net als de Genos biedt de CVP-909 verbeterde digitale signaalprocessoren (DSP) die zorgen voor hoogwaardige effecten en realistische simulatie van concertzalen en andere omgevingen.
 • Style Engine: De style engine in de CVP-909 is afgeleid van de Genos en biedt complexe begeleidingspatronen die automatisch veranderen in reactie op de akkoorden die door de gebruiker worden gespeeld. Dit maakt het mogelijk om een volledig orkest of band te simuleren met realistische instrumentele invoegingen en variaties.

Educatieve en Professionele Functies 

Verder heeft de CVP-909 uitgebreide educatieve functies die ook gezien kunnen worden in de Genos. Dit omvat interactieve leerprogramma's en de mogelijkheid om muziek te streamen via Bluetooth, wat het makkelijk maakt om mee te spelen met je favoriete nummers of achtergrondtracks.

De combinatie van Genos-technologieën met de vertrouwde functionaliteiten van de Clavinova-serie maakt de CVP-909 een krachtig instrument voor zowel thuisgebruik als professionele prestaties. Het vermogen om een breed scala aan muzikale genres en stijlen te omvatten met authentieke en expressieve geluiden tilt de speelervaring naar een hoger niveau.

Connectiviteit en compatibiliteit

Connectiviteit en compatibiliteit CVP-909

Naast zijn uitstekende geluidskwaliteit en innovatieve functies biedt de Yamaha CVP-909 ook uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden. Met de USB-poort kun je eenvoudig verbinding maken met externe apparaten zoals computers, smartphones en tablets. Hierdoor kun je gemakkelijk bladmuziek importeren, je spel opnemen en delen met anderen. Bovendien is deze digitale piano compatibel met verschillende apps en software, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om te leren en te groeien als muzikant. De CVP-909 blinkt uit in connectiviteit en integratie, waardoor het een veelzijdig instrument is voor musici:

 • Draadloze Connectiviteit: De mogelijkheid om via Bluetooth te verbinden staat streaming van audio direct door het luidsprekersysteem van de piano toe zonder de noodzaak voor kabels.
 • Compatibiliteit met Smart Pianist App: Deze app verbetert de interactie met de CVP-909 door je in staat te stellen functies gemakkelijk vanaf je apparaat te bedienen en partituren uit je muziekbibliotheek te benaderen.
 • USB Audio Recorder: Musici kunnen hun uitvoeringen direct op een USB-opslagapparaat opnemen, wat het gemakkelijk maakt om hun werk te delen of te archiveren.

Voor wie is de Yamaha CVP 909 geschikt?

De Yamaha CVP 909 is geschikt voor mensen die willen genieten van verschillende muziekgenres, waaronder jazz en pop. Voor mensen die naar muziek willen luisteren en mee willen zingen samen met familie en vrienden. En geschikt voor zowel de gevorderde als semiprofessionele speler. Het is naast een luxe en modern meubelstuk ook een instrument waar je jarenlang plezier van hebt en een mooie toevoeging aan je interieur.

Educatieve en Interactieve Functies

De CVP-909 is niet alleen een muziekinstrument; het is ook een educatief hulpmiddel dat functies biedt om musici te helpen hun vaardigheden te verfijnen:

 • Follow Lights en Guide Mode: Deze functies bieden visuele aanwijzingen en volg-instructies, wat bijzonder handig is voor beginners die leren spelen.
 • Multi-track Song Recorder: Staat spelers toe verschillende delen van een uitvoering op te nemen en te overlagen, ideaal voor het componeren of begrijpen van complexe stukken.

Wat is het verschil tussen Yamaha CVP809 en CVP909?

Wat is het verschil tussen Yamaha CVP809 en CVP909?

De Yamaha CVP-909 introduceert enkele significante upgrades ten opzichte van de CVP-809, hoewel sommige gebruikers deze verschillen als relatief subtiel kunnen beschouwen. Hier zijn enkele verbeteringen die de CVP-909 onderscheiden van de CVP-809:

 1. Binaurale Sampling: De CVP-909 heeft uitgebreide binaurale sampling voor zowel de Yamaha CFX Concert Grand als de Bösendorfer Imperial vleugels, terwijl de CVP-809 dit alleen voor de Yamaha CFX aanbiedt. Dit zorgt voor een meer natuurlijke en meeslepende luisterervaring, vooral met koptelefoons.
 2. Grand Expression Modeling: Dit is nieuw in de CVP-909 en biedt geavanceerdere expressiemogelijkheden waardoor het spel nog realistischer aanvoelt.
 3. Speaker Systeem: De CVP-909 heeft een verbeterd speaker systeem inclusief een 3-weg luidsprekersysteem en Spruce Cone speakers die het geluid van een akoestische piano beter nabootsen.
 4. Virtuele Resonantie Modellering (VRM) en Grand Acoustic Imaging: Deze technologieën zijn geavanceerder in de CVP-909, wat resulteert in een rijkere akoestische ervaring en een betere geluidsweergave.
 5. Connectiviteit en apps: De CVP-909 biedt verbeterde connectiviteitsopties zoals draadloze audio via Bluetooth en ondersteuning voor de Smart Pianist en Rec'n'Share apps, die niet volledig ondersteund worden op de Android-versies in de oudere modellen.

Hoewel de basisfunctionaliteit vergelijkbaar is en de uiterlijke verschillen misschien niet drastisch zijn, bieden deze technologische verbeteringen een aanzienlijke verbetering in de speelervaring, met name voor gevorderde gebruikers die de subtiliteiten van een hoogwaardige digitale piano kunnen waarderen.


Synthesizer Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van de Yamaha CVP Serie bij:

Conclusie

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige digitale piano die superieure geluidskwaliteit, realistisch speelgevoel en innovatieve functies combineert, dan is de Yamaha CVP-909 de perfecte keuze voor jou. Met zijn indrukwekkende kenmerken en veelzijdigheid overtreft deze piano zijn concurrenten. Of je nu een beginner bent of een ervaren pianist, met de Yamaha CVP-909 kun je genieten van een ongeëvenaarde muzikale ervaring. Het verschil tussen de CVP809 en 909 is misschien niet drastisch verbetert maar is zeker de moeite waard om te verkennen. Waar wacht je nog op? Ontdek de magie van de Yamaha CVP-909 en til je pianospel naar nieuwe hoogten!

Gratis Proefles Piano Spelen van Cor Bakker

Zou jij een Gratis Proefles van de bekende tv-pianist Cor Bakker willen ontvangen?

Ervaringen met de CVP

Wat is jouw ervaring met de CVP 809 of 909? Of misschien ben je overgestapt naar de 909. Deel jouw mening (onderaan) met ons publiek zodat ze van jou kunnen leren wanneer ze een beslissing willen nemen bij een piano kopen.

Reacties
Categorieën