Wat betekent SuperNATURAL technologie van Roland?

Wat betekent SuperNATURAL technologie van Roland?

De term "SuperNATURAL" van Roland verwijst naar een technologie die ze hebben ontwikkeld om de geluidskwaliteit en de respons van hun muziekinstrumenten, met name digitale piano's en synthesizers, te verbeteren. Deze technologie streeft ernaar de nuances en dynamiek van akoestische instrumenten na te bootsen, waardoor een zeer realistisch geluid en speelervaring ontstaat.

In het geval van digitale piano's, simuleert SuperNATURAL Piano Modeling de manier waarop een akoestische piano geluid produceert, inclusief de complexe interacties tussen de hamers, snaren, en de resonerende delen van de piano. Het resultaat is een rijk en complex geluid dat verandert afhankelijk van hoe de toetsen worden aangeslagen, wat zorgt voor een expressieve en dynamische speelervaring die vergelijkbaar is met die van een echte piano. 

Kortom, SuperNATURAL is een technologie van Roland die de geluiden van akoestische instrumenten, zoals piano's, met zeer veel detail en dynamische respons nabootst. 

Kenmerken en voordelen van SuperNATURAL-technologie

  1. Realisme: De SuperNATURAL-technologie maakt gebruik van zowel sampling als modellering om de klank van een akoestische piano na te bootsen. Dit betekent dat de subtiele nuances van een echte piano, zoals de resonantie van de snaren en de reactie van de hamers, zeer realistisch worden weergegeven.
  2. Dynamische expressie: SuperNATURAL-piano's reageren op de dynamiek van de speler, van zachte pianissimo tot krachtige fortissimo, wat een zeer expressieve en emotionele speelervaring oplevert.
  3. Geen looping of fading: In tegenstelling tot traditionele digitale piano's die samples loopen en laten uitfaden, biedt de SuperNATURAL-technologie een naadloze en natuurlijke klankontwikkeling zonder herhalende lussen.
  4. Verschillende tonen: De SuperNATURAL-engine biedt een verscheidenheid aan pianotonen, wat betekent dat je kunt kiezen tussen verschillende soorten piano's (zoals concertvleugels, rechte piano's, etc.) om verschillende genres en stijlen te spelen.
  5. Consistentie: Omdat het een digitale technologie is, zijn SuperNATURAL-piano's vrij van de inconsistenties die traditionele akoestische piano's kunnen vertonen als gevolg van slijtage of veranderingen in temperatuur en vochtigheid.
  6. Integratie met Roland-apps: Sommige Roland-piano's met SuperNATURAL-technologie kunnen worden gekoppeld aan apps die het mogelijk maken om de piano verder aan te passen en te regelen, zoals het wijzigen van de stemming, klankkleur, en meer.

Typen Roland Instrumenten met SuperNATURAL

Deze technologie is terug te vinden in verschillende Roland-producten, waaronder:

  • Digitale Piano’s: Bijvoorbeeld de FP-serie, waarbij de FP-90X het vlaggenschip is.
  • Drumstellen: TD-serie elektronische drumkits gebruiken SuperNATURAL voor realistische drumgeluiden.
  • Synthesizers: Zoals de Jupiter- en Fantom-series, maar ook de Integra Sound Module.

Wat betreft de Roland Integra-7, het is een krachtige geluidsmodule die Rolands befaamde SuperNATURAL geluidstechnologie bundelt met een enorme bibliotheek van geluiden en een flexibele geluidsbewerkingsinterface. Dit apparaat, ontworpen voor professionele muzikanten, componisten en producers, biedt een breed scala aan hoogwaardige akoestische, elektronische en orkestrale geluiden, naast diepe bewerkingsmogelijkheden en een intuïtieve workflow. 

Vergelijking met Andere Merken

Andere merken gebruiken ook geavanceerde technologieën voor geluidsmodeling en -sampling, maar SuperNATURAL onderscheidt zich door de integratie van gedetailleerde modeling die de fysieke en akoestische eigenschappen van het originele instrument simuleert. Dit leidt tot een meer organische en levendige speelervaring.

De SuperNATURAL-technologie van Roland is dus een belangrijk aspect van hun instrumenten dat bijdraagt aan de kwaliteit en speelbaarheid, en het is een van de redenen waarom sommige muzikanten specifiek voor Roland kiezen.

Conclusie

De SuperNATURAL-technologie wordt gebruikt in veel van Rolands digitale piano's en keyboards, zoals de FP-serie (FP-10, FP-30X, FP-60X, en FP-90X), maar ook in Synthesizers zoals de Fantom serie en de Roland Integra Module.

.De specifieke voordelen ten opzichte van andere merken hangen af van het individuele model en de prijsklasse, maar over het algemeen biedt SuperNATURAL een van de meest authentieke digitale pianoklanken die beschikbaar zijn. Dit onderscheidt Roland van veel concurrenten, die eigen methoden voor klankproductie gebruiken die verschillen in respons en klankkwaliteit.

Bekijk meer van Roland

Reacties

Wat is jouw ervaring met de SuperNATURAL klanken van Roland? Deel je feedback via de reactie button onderaan.

PS: Vergeet niet ons te volgen op Instagram en YouTube

Terug naar overzicht

Reactie plaatsen