Roland FP-60X Digitale Piano
Roland
Muziekbundel
Roland
9 min
0

Roland FP-60X: Fusie van Draagbaarheid en Muzikale Excellentie

9 min
0

In dit artikel duiken we in de wereld van de Roland FP-60X, een meesterwerk van muzikale innovatie en draagbaarheid. Deze digitale piano combineert geavanceerde technologie met een elegant ontwerp, ideaal voor zowel de opkomende muzikant als de doorgewinterde professional.

Bekijk de laagste prijs van de Roland FP-60X

Met Rolands gerenommeerde SuperNATURAL klankgenerator en het expressieve PHA-4 klavier, belooft de FP-60X een authentieke pianobeleving. Of je nu thuis oefent, opneemt in de studio of live optreedt, dit instrument biedt premium klanken, krachtige luidsprekers en verfijnde sfeereffecten in een compact pakket. Let's go!

Geavanceerde draagbare piano met premium klanken, versterkte luidsprekers en verfijnde sfeereffecten

Geavanceerde draagbare piano met premium klanken, versterkte luidsprekers en verfijnde sfeereffecten

De FP-60X staat voor je klaar als je op zoek bent naar professionele kwaliteit zonder de investering van een vlaggenschipmodel. Dit middelgrote model uit de FP-X serie combineert een strak en modern ontwerp met een rijkdom aan functionaliteiten die zelfs de meest veeleisende pianisten zullen waarderen. Het hart van de FP-60X bestaat uit Rolands SuperNATURAL Piano klankgenerator en het responsieve PHA-4 Standard klavier met 88 toetsen. Dit wordt aangevuld met een assortiment van levendige akoestische piano's en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden via de Piano Designer.

Bovendien bevat het een zorgvuldig samengestelde collectie van klanken voor het verkennen van diverse muzikale genres, samen met sfeervolle effecten die de SuperNATURAL pianoklanken naar een nieuw niveau van realisme tillen. Voor zowel krachtige openbare uitvoeringen als intieme privé-oefensessies, biedt het een krachtig stereogeluidssysteem en een meeslepende 3D Ambience voor hoofdtelefoongebruik.

Ontdek jouw klank met SuperNATURAL en Piano Designer

Ontdek jouw klank met SuperNATURAL en Piano Designer Roland FP-60X

De FP-60X maakt gebruik van de bejubelde SuperNATURAL Piano klankgenerator van Roland om elk aspect van je speelwijze te vangen, van het meest subtiele pianissimo tot een krachtige fortissimo. Daarnaast biedt het uitgebreide mogelijkheden om je klank te verfijnen en personaliseren.

Dit doe je door de bas, midden en hoge frequenties te bewerken via het equalizerpaneel en met de Piano Designer, waarmee je de klankkleur van iedere individuele noot naar wens kunt aanpassen. Met de introductie van de My Stage-functie combineert de FP-60X zorgvuldig geselecteerde pianoklanken en ambiance-instellingen, om je het gevoel te geven in verschillende ruimtes te spelen, van knusse oefenkamers tot de grote sfeer van concertzalen.

Wat kost de Roland FP-60X?

De Roland FP-60X, met zijn veelzijdige functies en geavanceerde technologie, heeft een gemiddelde adviesprijs van net iets onder de 1200 euro. De model wat net onder de FP-90X ligt kan goedkoper worden aangeboden. Bekijk dan ook hier de beste deal en pak je voordeel.

Roland FP-60X All Playing, No Talking


Het PHA-4 Standard klavier simuleert de ervaring van een akoestische vleugel

Het PHA-4 Standard klavier simuleert de ervaring van een akoestische vleugel - FP-60X

Voor een draagbare piano is het cruciaal dat deze niet alleen compact is, maar ook uitzonderlijk aanvoelt tijdens het spelen. De FP-60X voldoet volledig aan deze eis met zijn PHA-4 Standard klavier, dat de authentieke hamerwerking en het Escapement-mechanisme van een eersteklas akoestisch instrument nabootst, inclusief het delicate "klik"-gevoel dat je voelt bij elke toetsaanslag.

Met het complete scala van 88 toetsen met ivory-feel afwerking biedt het je de vrijheid om te componeren en zelfs de meest complexe stukken moeiteloos uit te voeren, terwijl de geavanceerde SuperNATURAL-engine elk nuance van je spel in detail weergeeft.

Optreden of oefenen met indrukwekkende luidsprekers en 3D Hoofdtelefoon Ambiance

Optreden of oefenen met indrukwekkende luidsprekers en 3D Hoofdtelefoon Ambiance

De FP-60X is vakkundig ontworpen voor zowel individuele oefensessies als liveoptredens. Bij optredens in intieme settings zorgt het geavanceerde stereo-luidsprekersysteem ervoor dat je de rijke klanken van de piano volledig tot je beschikking hebt. Tijdens solo-oefeningen dompelt de 3D Hoofdtelefoonambiance-functie je onder in een ruimtelijke geluidsbeleving, waardoor het lijkt alsof de muziek rechtstreeks uit de kern van de piano komt, in plaats van uit je hoofdtelefoon.

Een Compact en uitbreidbaar ontwerp. 

In tegenstelling tot een traditionele akoestische piano, die vaak een vaste plek in een muziekkamer nodig heeft, blinkt de uiterst draagbare FP-60X uit in flexibiliteit. Je kunt het gemakkelijk verplaatsen of opbergen naar gelang je muzikale inspiratie dat vereist.

Dit aanpasbare instrument is eveneens geschikt voor uitbreiding met liveoptredens en geavanceerde speeltechnieken dankzij compatibele accessoires zoals de KSC-72 en KS-20X statieven, en de KPD-90 en RPU-3 pedaalunits. De FP-60X, die niet alleen prachtig klinkt maar er ook voortreffelijk uitziet, draagt de moderne esthetiek van de bekroonde FP-serie, erkend met diverse internationale designprijzen.

Verrijk je muzikale ervaring met Bluetooth, USB en meer

Verrijk je muzikale ervaring met Bluetooth, USB en meer

De FP-60X ontsluit een universum aan creatieve mogelijkheden door zijn geavanceerde en moderne kenmerken. Dankzij Bluetooth-audio en je smartphone kun je samen met je favoriete nummers spelen, afgespeeld via de robuuste luidsprekers van de piano, of je vaardigheden aanscherpen met digitale pianolessen. Bluetooth MIDI stelt je in staat om te verbinden met aantrekkelijke muziekcompositie-apps zoals Roland's Zenbeats of Apple's GarageBand.

Voor de zangliefhebbers onder ons: sluit eenvoudig een microfoon aan, voeg vocale effecten toe en laat je stem klinken door de speakers. Alles wat je speelt en zingt, kan direct worden opgenomen dankzij de geïntegreerde opnamefunctie. Met USB-audio- en MIDI-functionaliteit biedt de FP-60X naadloze integratie met computers voor het vastleggen van je muziek in professionele productiesoftware.:

Wat vinden gebruikers van de Roland FP-60X?

Wat vinden gebruikers van de Roland FP-60X? Reviews

Gebruikers zijn over het algemeen zeer positief over de Roland FP-60X, met lof voor zijn geluidskwaliteit, klaviergevoel en de veelzijdigheid van de functies. Hier zijn enkele opvallende punten uit gebruikersrecensies:

 • Geluidskwaliteit: De SuperNATURAL Piano sound engine wordt geprezen voor het leveren van rijke, authentieke pianoklanken. Gebruikers zijn onder de indruk van de dynamische respons en de diepte van de geluiden, die zowel in solo-oefensessies als in liveoptredens uitblinken.
 • Klaviergevoel: Het PHA-4 Standard klavier met 88 toetsen wordt gewaardeerd om zijn realistische hamerwerking en het Escapement-mechanisme, dat de ervaring van een akoestische piano nabootst. De ivory-feel toetsen voegen een extra laag van authenticiteit toe aan de speelervaring.
 • Veelzijdigheid en Connectiviteit: De FP-60X wordt erkend voor zijn brede scala aan functies, inclusief Bluetooth-audio en MIDI, waarmee gebruikers kunnen meespelen met muziek of verbinding kunnen maken met muziekcompositie-apps. De mogelijkheid om een microfoon aan te sluiten en samen met pianospel op te nemen, wordt ook als een nuttige toevoeging gezien.
 • Gebruiksgemak: Gebruikers vinden de interface van de FP-60X gebruiksvriendelijk, met gemakkelijke navigatie door geluiden en instellingen. De toevoeging van de My Stage-functie, die verschillende pianoklanken en ambiance-types combineert, wordt geprezen voor het creëren van een meeslepende speelervaring.
 • Minpunt:Het is alleen een klavier, voor een compleet meubelstuk is een onderstel en pedalen-unit nodig. Let hier op wanneer je de FP-60X koopt. Dat geldt overigens ook voor veel andere modellen.

Samenvattend wordt de FP-60X gewaardeerd om zijn uitstekende balans tussen kwaliteit en draagbaarheid, waardoor het een populaire keuze is voor zowel beginners als ervaren pianisten die op zoek zijn naar een veelzijdig instrument voor thuis, op het podium of in de studio.

Wat zijn de verschillen tussen de modellen van de Roland FP-serie?

Wat zijn de verschillen tussen de modellen van de Roland FP-serie?

De Roland FP-serie digitale piano's staan bekend om hun kwaliteit, draagbaarheid en veelzijdigheid, geschikt voor zowel beginners als professionele muzikanten. Hier is een beknopt overzicht van de verschillen tussen de modellen in de FP-serie om je te helpen een geïnformeerde keuze te maken:

FP-10

 • Klavier: PHA-4 Standard, 88 toetsen met Ivory Feel
 • Polyfonie: 96 stemmen
 • Klanken: SuperNATURAL Piano, 15 ingebouwde tonen
 • Luidsprekers: 6W + 6W
 • Connectiviteit: Bluetooth MIDI, geen Bluetooth Audio
 • Kenmerken: Compact en budgetvriendelijk, ideaal voor beginners.

FP-30X

 • Klavier: PHA-4 Standard, 88 toetsen met Ivory Feel
 • Polyfonie: 256 stemmen
 • Klanken: SuperNATURAL Piano, 56 ingebouwde tonen (321 via Piano Partner 2 app)
 • Luidsprekers: 11W + 11W
 • Connectiviteit: Bluetooth Audio en MIDI
 • Kenmerken: Uitgebreide functies en verbeterde geluidskwaliteit, geschikt voor zowel thuisgebruik als live optredens.

FP-60X

 • Klavier: PHA-4 Standard, 88 toetsen met Ivory Feel
 • Polyfonie: 256 stemmen
 • Klanken: SuperNATURAL Piano, meer dan 350 tonen
 • Luidsprekers: 13W + 13W
 • Connectiviteit: Bluetooth Audio en MIDI, audio via USB
 • Kenmerken: Geavanceerde functies en prestaties, ideaal voor serieuze muzikanten en semi-professioneel gebruik.

FP-90X

 • Klavier: PHA-50, 88 toetsen, Wood and Plastic Hybrid Structure, met Escapement en Ebony/Ivory Feel
 • Polyfonie: Onbeperkt voor Piano, 256 voor andere
 • Klanken: PureAcoustic Piano Modeling, meer dan 350 tonen
 • Luidsprekers: Krachtig vier-luidsprekersysteem
 • Connectiviteit: Bluetooth Audio en MIDI, audio via USB, microfooningang
 • Kenmerken: Topmodel met de beste geluidskwaliteit en bouwkwaliteit, geschikt voor professioneel gebruik en veeleisende pianisten.

Elk model in de FP-serie biedt unieke eigenschappen en voordelen, afhankelijk van de behoeften en het budget van de gebruiker. Van de FP-10, perfect voor beginners en voor diegenen die een hoge kwaliteit zoeken tegen een toegankelijke prijs, tot de FP-90X, ontworpen voor professionele muzikanten die het ultieme in klank, touch en functionaliteit verlangen.

De FP-30X en FP-60X bieden een uitstekende middenweg met een goede balans tussen prestatie en prijs, ideaal voor gevorderde studenten, enthousiaste amateurs en semi-professionele artiesten.

Wat kost een Roland FP-60X?

Specificaties van de Roland FP-60X

Afmetingen van de Roland FP-60X

Geluidsgenerator

 • Piano Sound: SuperNATURAL Piano
 • Maximale Polyfonie: 256
 • Tonen:
  • Piano: 16 tonen
  • E.Piano: 18 tonen
  • Orgel: 18 tonen
  • Strijkers/Pad: 27 tonen
  • Synth/Overig: 279 tonen (inclusief 8 drumsets, 1 SFX set)

Ambience

 • Type: Studio, Lounge, Concert Hall, Cathedral
 • Diepte: 11 types

My Stage

 • My Stage: 8 types

Klavier

 • Klavier: 88 toetsen (PHA-4 Standard Klavier: met Escapement en Ivory Feel)

Luidsprekersysteem

 • Luidsprekers: 8 x 12 cm x 2 (met speaker box)
 • Nominaal Uitgangsvermogen: 13 W x 2

Hoofdtelefoons

 • Hoofdtelefoons: 3D Ambience

Bluetooth

 • Audio: Bluetooth Ver 3.0 (Ondersteunt SCMS-T content bescherming)
 • MIDI: Bluetooth Ver 4.0

Compatibele Android / iOS Apps (Roland)

 • Roland Piano App
 • Piano Designer
 • *Ondersteuning voor de app kan zonder voorafgaande kennisgeving worden beëindigd.

Data Playback

 • Afspeelbare Software: Standard MIDI Files (Format 0, 1), Audio File (WAV: 44.1 kHz, 16-bit lineair formaat, MP3: 44.1 kHz, 64 kbps - 320 kbps, vereist USB flash drive)

Recorder

 • Opneembare Software: Standard MIDI Files (Format 0, 1 deel, ca. 70.000 noten geheugen), Audio File (WAV: 44.1 kHz, 16-bit lineair formaat, vereist USB flash drive)
 • Interne Songs: 32 Songs

Stemming, Voicing

 • Touch Sensitivity: Key Touch: 100 types, vaste touch
 • Master Tuning: 415.3–466.2 Hz (aanpasbaar in stappen van 0.1 Hz)
 • Temperament: 10 types
 • Effecten: Ambience, Equalizer (3-band digitale equalizer), Rotary Speaker Effect (alleen voor orgeltonen), Modulation Speed (alleen voor E.Piano tonen)

Handige Functies

 • Metronoom, Tempo Coach, Auto Tempo, Transpose, Registratie, Dual, Split, Twin Piano, Tone Demo, Auto Off

Overig

 • Display: Grafisch LCD 132 x 32 dots
 • Connectoren: Diverse inputs en outputs, inclusief USB en hoofdtelefoonjacks
 • Voeding: AC adapter
 • Energieverbruik: 25W (standaard gebruik), ongeveer 5W (medium volume), 4W (stand-by)

Accessoires

 • Eigenaarshandleiding, Veiligheidsleaflet, AC adapter, Netsnoer, Muzieksteun, Demperpedaal (DP-10, met continue detectie)

Optioneel (apart verkrijgbaar)

 • Speciale standaard: KSC-72
 • Speciale pedalenbord: KPD-90
 • Keyboard standaard: KS-G8B, KS-11Z, KS-13, KS-20X
 • Pedaalunit: RPU-3
 • Demperpedaal: DP-serie
 • Pedalen: DP-2, EV-5
 • Draagtas: CB-88RL, CB-B88V2, SC-G76W3
 • Hoofdtelefoons

Afmetingen & Gewicht

 • Zonder Muzieksteun: 1,291 (B) x 344 (D) x 126 (H) mm / 19.3 kg
 • Met KSC-72 en Muzieksteun: 1,291 (B) x 382 (D) x 939 (H) mm / 33.0 kg

Tot slot

De Roland FP-60X staat als een toonbeeld van muzikale vernieuwing en draagbaarheid, ontworpen om aan de hoge eisen van zowel opkomende als professionele muzikanten te voldoen. Uitgerust met de SuperNATURAL klankgenerator en het PHA-4 Standard klavier, levert dit model een authentieke en expressieve pianobeleving. Of je nu thuis, in de studio, of op het podium bent, de FP-60X biedt premium klanken, een krachtig luidsprekersysteem en sfeervolle effecten in een stijlvol en compact pakket.

Het instrument moedigt aan tot muzikale verkenning met zijn diversiteit aan klanken en de mogelijkheid tot diepgaande personalisatie via de Piano Designer. Met functies zoals de My Stage-functie, 3D Hoofdtelefoon Ambience en ondersteuning voor Bluetooth en USB, opent de FP-60X een wereld van creatieve mogelijkheden. Dit maakt het een ideale keuze voor muzikanten die zoeken naar professionele kwaliteit in een toegankelijk en uitbreidbaar formaat.

Bekijk hier de laagste prijs van de FP-60X.

Reacties

Weet jij al welk model je gaat kiezen? Of heb je al een piano uit de FP-serie gekocht? Wil je ons meenemen in jouw keuze zodat anderen hier ook van kunnen leren? Deel dan je ervaring(en) via de reageer button onderaan.

Reacties
Categorieën