Roland FP-10 Digitale Piano voor beginners
Roland
Muziekbundel
Roland
9 min
0

Roland FP-10: Deze Beginners Piano staat Synoniem voor Toegankelijkheid en Kwaliteit

9 min
0

Ontdek de Roland FP-10: Voor Beginners! 

In de wereld van digitale piano's is de Roland FP-10 Digitale Piano een openbaring, vooral voor de beginnende pianist. Dit model, een trots lid van Rolands vermaarde FP-pianoserie, biedt een ongeëvenaarde combinatie van kwaliteit, prestatie en betaalbaarheid. Als je op zoek bent naar een instrument dat niet alleen inspireert maar ook aanmoedigt om je muzikale reis te beginnen of voort te zetten, dan is de FP-10 de perfecte keuze. Laten we van start gaan!

Bekijk de laagste prijs van de Roland FP-10

Uitzonderlijke Prestaties tegen een Ongelooflijke Prijs

Uitzonderlijke Prestaties tegen een Ongelooflijke Prijs

De Roland FP-10 onderscheidt zich door de authentieke speelervaring die het biedt, dankzij het PHA-4 Standard-klavier met 88 noten. Dit klavier, uitgerust met Rolands geavanceerde SuperNATURAL-pianoklanken, zorgt ervoor dat elke nuance van je spel wordt gevangen, of je nu zachtjes de toetsen beroert of met kracht speelt. De piano biedt een compact en ruimtebesparend ontwerp, ideaal voor thuisgebruik, en is uitgerust met Bluetooth®-connectiviteit en andere geavanceerde functies die je bij geen enkel ander model in deze prijsklasse vindt.

Expressief PHA-4 Klavier voor een Authentieke Ervaring

Roland FP-10 - Expressief PHA-4 Klavier voor een Authentieke Ervaring

Het hart van de FP-10 is het PHA-4 klavier, dat een responsieve en expressieve speelervaring biedt vergelijkbaar met die van een akoestische piano. De hoge-resolutie sensing en het escapement mechanisme zorgen voor een authentieke respons op je spel, terwijl het revolutionaire vochtabsorberende materiaal van de witte toetsen het gevoel van echt ivoor nabootst. Het meegeleverde DP-10 pedaal ondersteunt expressieve pedaaltechnieken zoals half-pedaling, waardoor je nog meer controle hebt over je expressie.

Wat kost de Roland FP-10?

Wat kost een Roland FP10?

De Roland FP-10 biedt een uitstekende balans tussen kwaliteit en prijs, met een adviesverkoopprijs die net iets boven de 500 euro ligt. Echter, er zijn vaak mogelijkheden om dit model voor een lagere prijs te bemachtigen. Bekijk je voordeel en profiteer van de beste deal voor dit populaire digitale piano model.

SuperNATURAL Klankgenerator: Voor een Inspirerend Geluid

Roland-FP-10-SuperNATURAL Klankgenerator voor een inspirerend geluid

Waar de FP-10 echt in uitblinkt, is het vermogen om authentieke en expressieve pianoklanken te leveren. De SuperNATURAL klankgenerator zorgt ervoor dat beginners en professionals gelijk worden geïnspireerd door de dynamische en levendige pianosounds. Of je nu in stilte oefent met een hoofdtelefoon of je muziek deelt via de krachtige ingebouwde luidsprekers, de FP-10 biedt een geluidservaring die je muzikale hart sneller doet kloppen.

Creativiteit ontketend met Moderne Digitale Functies

De FP-10 gaat verder dan alleen piano met zijn reeks digitale functies die je speelsessies zowel leuk als productief maken. Van ingebouwde geluiden zoals orgel en strijkers tot oefenfuncties en de mogelijkheid om via Bluetooth en MIDI te verbinden met muziekproductiesoftware en apps; de FP-10 biedt alles wat je nodig hebt om je muzikale creativiteit te stimuleren.

Compact en Stijlvol: Perfect voor Elk Huis

Met zijn compacte afmetingen is de FP-10 de ideale keuze voor wie op zoek is naar een full-size piano maar beperkte ruimte heeft. Het optionele KSCFP-10 onderstel en de selectie van Roland pianobanken en hoofdtelefoons bieden de finishing touch voor een complete speelervaring, ongeacht je niveau of ruimtelijke beperkingen.

Een Uitnodiging aan Beginners

De Roland FP-10 BK stagepiano is meer dan een instrument; het is een deur naar een wereld van muzikale mogelijkheden. Voor beginners die hun eerste stappen zetten op het pad van muziek, biedt de FP-10 een ongekend toegankelijke en inspirerende ervaring. Met zijn professionele kwaliteiten en vriendelijke prijskaartje nodigen we je uit om de magie van muziek te ontdekken met de Roland FP-10. Stap in de wereld van pianospelen en laat je creativiteit de vrije loop met dit prachtige instrument.

Roland FP-10 Digital Piano Walkthrough


Wat maak de FP-10 zo uniek voor beginners?

De Roland FP-10 onderscheidt zich voor beginners door zijn combinatie van kwalitatief hoogwaardige functies tegen een betaalbare prijs, waardoor het een uitstekende instapmodel is. Het beschikt over het PHA-4 Standard-klavier, dat escapement en Ivory Feel-technologie biedt voor een authentieke pianospeelervaring, vergelijkbaar met duurdere modellen. Dit, samen met Rolands SuperNATURAL Piano Sound, zorgt voor rijke en expressieve pianoklanken die zowel inspirerend als bevredigend zijn voor nieuwe spelers. 

De FP-10 biedt ook Bluetooth-connectiviteit voor het gebruik van educatieve apps en software, wat het leerproces kan vergemakkelijken en verrijken. De compacte en lichte constructie maakt hem ideaal voor kleine ruimtes en gemakkelijk te verplaatsen, wat belangrijk is voor beginners die wellicht nog geen vaste speelruimte hebben. Al deze elementen maken de FP-10 tot een unieke en waardevolle keuze voor iedereen die begint met piano spelen.

Persoonlijke noot

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn wanneer je kijkt naar de Roland FP-10 Digitale Piano. Zelf ben ik al jaren Roland fan vanwege het fijne en unieke "Roland" geluid. Wanneer je begint met piano spelen is het belangrijk dat je gewoon start. Muziek geeft je de ultieme vrijheid om te kunnen spelen wat jij wilt. Of het nu om een piano, keyboard, gitaar of ander instrument gaat. 

Overweeg je pianoles te nemen? Dan heb ik iets leuks voor je. De bekende tv-pianist Cor Bakker biedt je een gratis proefles aan zodat jij kunt beslissen of dat iets voor je is. Daarnaast ontvang je dan regelmatig tips en adviezen van hem zodat jij een goede start maakt met leren piano spelen. Klik op de banner hieronder en claim je gratis proefles van de bekende tv-pianistCor Bakker.

Zou jij een Gratis Proefles van de bekende tv-pianist Cor Bakker willen ontvangen?

Andere modellen van de FP-pianoserie van Roland

De Roland FP-serie digitale piano's biedt een reeks modellen die variëren in functies en prestaties, elk ontworpen om aan specifieke behoeften en budgetten te voldoen. Hier is een korte samenvatting van de FP-10, FP-30X, FP-60X, en FP-90X, met de belangrijkste verschillen:

FP-10

 • Instapmodel: Gericht op beginners en budgetbewuste spelers.
 • Klavier: PHA-4 Standard met Escapement en Ivory Feel.
 • Geluidsmotor: SuperNATURAL Piano Sound.
 • Polyfonie: 96 stemmen.
 • Connectiviteit: Bluetooth MIDI, geen audio-ondersteuning.
 • Luidsprekers: Relatief eenvoudig luidsprekersysteem.
 • Bekijk de actuele prijs van de Roland FP-10

FP-30X

 • Middenklasse model: Een stap omhoog van de FP-10, met verbeterde functies.
 • Klavier: PHA-4 Standard.
 • Geluidsmotor: SuperNATURAL Piano Sound met meer tonen.
 • Polyfonie: 256 stemmen.
 • Connectiviteit: Bluetooth audio en MIDI.
 • Luidsprekers: Krachtiger dan de FP-10.
 • Bekijk de actuele prijs van de Roland FP-30X

FP-60X

 • Geavanceerd middenklasse model: Biedt professionele functies in een draagbaar formaat.
 • Klavier: PHA-4 Standard.
 • Geluidsmotor: SuperNATURAL Piano Sound met nog meer tonen en My Stage-functie.
 • Polyfonie: 256 stemmen.
 • Connectiviteit: Uitgebreide Bluetooth-functionaliteit en audio/MIDI via USB.
 • Luidsprekers: Verbeterd luidsprekersysteem met meer vermogen.

FP-90X

 • Topmodel: Het vlaggenschip met de meest geavanceerde functies.
 • Klavier: PHA-50 hybride constructie voor een authentiekere speelervaring.
 • Geluidsmotor: PureAcoustic Piano Modeling voor de meest realistische pianoklanken.
 • Polyfonie: Onbeperkt voor piano en 256 voor andere tonen.
 • Connectiviteit: Uitgebreide Bluetooth en USB-opties.
 • Luidsprekers: Krachtig vier-luidsprekersysteem voor een immersieve geluidsbeleving.

De FP-serie biedt dus een reeks van instap- tot professionele digitale piano's, waarbij elke stap hoger in de serie meer geavanceerde functies, beter klavier, verbeterde geluidskwaliteit en krachtigere luidsprekers biedt. De FP-90X staat aan de top met zijn ongeëvenaarde geluidstechnologie en klavierontwerp, terwijl de FP-10 een uitstekende optie is voor beginners of spelers met een beperkt budget. De FP-30X en FP-60X bieden een goede balans tussen prijs en prestaties voor zowel serieuze studenten als gevorderde spelers.

Samengevat

Om terug te komen op de FP-10 van Roland. De Roland FP-10 digitale piano markeert een revolutionaire stap in muzikale expressie en toegankelijkheid, perfect voor de beginnende pianist. Als onderdeel van Rolands gerespecteerde FP-serie, combineert dit model op meesterlijke wijze kwaliteit, prestatie en betaalbaarheid. 

Met het PHA-4 Standard-klavier en Rolands SuperNATURAL-pianoklanken biedt de FP-10 een authentieke speelervaring die zowel inspirerend als toegankelijk is. Het compacte, ruimtebesparende ontwerp, verrijkt met Bluetooth®-connectiviteit en andere geavanceerde functies, maakt het de ideale keuze voor thuisgebruik. 

De FP-10 overbrugt de kloof tussen beginners en professionals met zijn expressieve klavier, authentieke geluiden, en moderne digitale functies, waardoor het een uitstekend instrument is voor iedereen die zijn muzikale reis wil beginnen of voortzetten. Met zijn ongeëvenaarde combinatie van functionaliteit en stijl nodigt de Roland FP-10 je uit om de wereld van de pianomuziek te verkennen en je creativiteit tot bloei te laten komen. Hieronder vind je een aantal specificatie van de Roland FP-10.

Bekijk wat de Roland FP-10 kost

Overzicht van specificaties

Afmetingen Roland FP-10

Keyboard

 • Toetsen: 88 toetsen (PHA-4 Standard Keyboard: met Escapement en Ivory Feel)
 • Touchgevoeligheid: 5 types, vaste touch
 • Toetsenbordmodi: Heel, Dubbel, Twin Piano
 • Pedalen: Demper (mogelijkheid tot half pedaal met optioneel pedaal DP-10)

Sound Generator

 • Pianogeluid: SuperNATURAL Pianogeluid
 • Max. Polyfonie: 96 stemmen
 • Totaal beschikbare tonen: 36
 • Tonen toegankelijk vanaf het bedieningspaneel: 15
 • Tonen toegankelijk vanaf de Roland Piano App: 36
 • Uitgerekte stemming (alleen voor pianotonen): Altijd Aan
 • Masterstemming: 415,3 Hz–466,2 Hz (aanpasbaar in stappen van 0,1 Hz)
 • Transponeren: -6–+5 (in halve tonen)
 • Effecten: Ambiance (0–10), Briljantie (-10–+10)
 • Alleen voor pianotonen: Snaarresonantie (Altijd Aan), Demperresonantie (Altijd Aan), Toets-uit Resonantie (Altijd Aan)

Metronoom

 • Tempo: Kwartnoot = 10–500
 • Maatsoorten: 0/4, 2/2, 3/2, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 6/4, 7/4, 3/8, 6/8, 8/8, 9/8, 12/8
 • Volume: 10 niveaus

Bluetooth

 • MIDI: Bluetooth Ver 4.0

Interne Songs

 • Luisteren: 17 nummers
 • Toon Demo: 15 nummers

Andere

 • Aansluitingen: DC In jack, USB COMPUTER poort (USB Type B), Update poort (USB Type A), Hoofdtelefoonuitgang x 1 (te gebruiken als uitgang): Stereo mini-jack
 • Beoordeeld uitgangsvermogen: 6 W x 2
 • Luidsprekers: 12 cm (4-3/4 inch) x 2
 • Taal: Engels
 • Bediening: Volume (met automatische selectie van luidsprekervolume en hoofdtelefoonvolume)
 • Andere functies: Auto Off
 • Voeding: AC-adapter
 • Stroomverbruik: 4 W (3–6 W) (4 W gemiddeld stroomverbruik tijdens het spelen met het volume in het midden, 3 W direct na inschakeling, 6 W nominaal stroomverbruik)

Accessoires

 • Handleiding van de eigenaar
 • Muziekstandaard
 • AC-adapter
 • Netsnoer (voor het aansluiten van de AC-adapter)
 • Pedaalschakelaar

Opties (apart verkrijgbaar)

 • Speciale Stand: KSCFP10
 • Toetsenbordstandaard: KS-13
 • Demperpedaal: DP-10
 • Draagtas: CB-88RL, CB-76RL
 • Hoofdtelefoon

Afmetingen en Gewicht

 • Afmetingen (zonder muziekstandaard): Breedte 1.284 mm, Diepte 258 mm, Hoogte 140 mm
 • Afmetingen (met muziekstandaard): Breedte 1.284 mm, Diepte 298 mm, Hoogte 324 mm
 • Afmetingen (met muziekstandaard en speciale standaard KSCFP10): Breedte 1.284 mm, Diepte 298 mm, Hoogte 929 mm
 • Afmetingen (zonder muziekstandaard en met gemonteerde stabilisatoren): Breedte 1.292 mm, Diepte 343 mm, Hoogte 745 mm
 • Gewicht (zonder muziekstandaard): 12,6 kg
 • Gewicht (met muziekstandaard en speciale standaard KSCFP10): 20,0 kg

Wat zeggen gebruikers (reviews) over de FP-10 van Roland?

Gebruikers zijn over het algemeen zeer positief over de Roland FP-10, waardoor het een populaire keuze is onder beginnende pianisten. Hier zijn enkele hoogtepunten uit gebruikersrecensies:

 • Kwaliteit van het Geluid en Actie: Gebruikers prijzen de hoge kwaliteit van het pianogeluid en de hameractie, wat bijdraagt aan een authentieke speelervaring. Het wordt vaak vergeleken met zijn oudere broer, de FP-30, en biedt vergelijkbare kwaliteiten tegen een lagere prijs.
 • Connectiviteit: De FP-10 wordt geroemd om zijn brede scala aan connectiviteitsopties, inclusief Bluetooth, USB MIDI en reguliere MIDI. Dit maakt het een veelzijdige optie voor zowel oefenen thuis als voor gebruik als MIDI-controller.
 • Prijs-Kwaliteitverhouding: Veel gebruikers beschouwen de FP-10 als een uitstekende waarde voor zijn prijs, vooral gezien de kwaliteit van de functies die het biedt. Het wordt als een sterke concurrent gezien voor andere instapmodellen zoals de Yamaha P-45. >> Bekijk actuele prijs van de FP-10
 • Draagbaarheid en Ontwerp: Het compacte en lichtgewicht ontwerp van de FP-10 wordt vaak genoemd, waardoor het een goede keuze is voor muzikanten die een draagbaar instrument nodig hebben. Ondanks zijn slanke profiel biedt het nog steeds een volledige 88-toetsen toetsenbord ervaring.

Een puntje van kritiek

Een aantal gebruikers hebben enkele kleine kritiekpunten, zoals de beperkingen in ingebouwde opnamemogelijkheden en de kwaliteit van het meegeleverde pedaal, waarbij sommigen adviseren om een hogere kwaliteit sustainpedaal te kopen voor een betere ervaring. LET OP: Het onderstel is optioneel verkrijgbaar en wordt niet meegeleverd.

Samenvattend lijkt de Roland FP-10 een solide keuze voor beginnende tot intermediaire pianisten die op zoek zijn naar een betaalbaar, kwalitatief hoogstaand digitaal piano met handige functies, connectiviteit en een draagbaar ontwerp.

Bekijk hier de laagste prijs van de FP-10

Reacties

Ben jij in het bezit van de Roland FP-10 digitale piano? Of overweeg je er één aan te schaffen? Of heb je juist een ander model gekocht? Deel dan jouw ervaring(en) via de reageer button onderaan zodat je anderen informeert en inspireert.

Zou jij een Gratis Proefles van de bekende tv-pianist Cor Bakker willen ontvangen?

PS: Vergeet niet ons te volgen op Instagram en YouTube

Reacties
Categorieën