Roland FP-90X Kopen Het Vlaggenschip van de FP-pianoserie
Roland
Muziekbundel
Roland
7 min
0

Roland FP-90X: Het Vlaggenschip van de FP-serie: een Draagbare Piano van Topklasse

7 min
0

In dit artikel verkennen we de Roland FP-90X, het vlaggenschip van de FP-serie en een toonbeeld van draagbare piano's met topklasse functies. Dit model combineert geavanceerde pianotechnologieën met een elegant en compact design, waardoor het perfect is voor zowel de ambitieuze beginner als de ervaren professional. De FP-90X belooft een authentieke pianobeleving dankzij het PHA-50 hybride klavier en de PureAcoustic Piano Modeling technologie. Van intieme thuisconcerten tot liveoptredens, dit instrument levert premium klanken en een krachtig luidsprekersysteem.

Bekijk de laagste prijs van de Roland FP-90X

Ontdek hoe de FP-90X je muzikale creativiteit kan verrijken met zijn Bluetooth en USB functionaliteit, en wat gebruikers vinden van dit topmodel.

De onbetwiste nummer 1 als het gaat om draagbare piano's

De Onbetwiste      als het gaat om Draagbare Piano's

De Roland FP-90X staat onbetwist aan de top als het gaat om draagbare piano's met premium prestaties. Dit model, onderdeel van de elegante en compacte FP-X serie, biedt niet alleen gemak bij het verplaatsen, maar ook toegang tot de meest geavanceerde pianotechnologieën van Roland. Het biedt uitzonderlijk speelgenot dankzij het PHA-50 hybride klavier, de geavanceerde PureAcoustic Piano Modeling technologie voor een levensechte pianoklank, en uitgebreide mogelijkheden voor het aanpassen van geluiden. Met zijn krachtige ingebouwde luidsprekersysteem biedt de FP-90X een diepgaande klankbeleving, wat hem het uniek maakt van wat de FP-X serie te bieden heeft.

Til je piano ervaring met de FP-90X naar een hoger niveau

Til je piano ervaring met de FP-90X naar een hoger niveau

De FP-90X onderscheidt zich binnen de FP-X serie door niet alleen authentieke pianoklanken te leveren, maar deze ervaring naar een hoger niveau te tillen. De geavanceerde PureAcoustic Piano Modeling-technologie van Roland reproduceert de complexe resonantie van een akoestische vleugelpiano met verbluffende precisie. 

Dit model biedt een keur aan verfijnde Concert- en krachtige Stage-piano's in acht kant-en-klare instellingen. Voor diegenen die verder willen gaan, biedt de ingebouwde Piano Designer de mogelijkheid om de klank naar eigen inzicht aan te passen, net als een professionele pianotechnicus. De FP-90X stelt je in staat om jezelf onder te dompelen in uiteenlopende akoestische omgevingen, van intieme studio's tot weidse concertzalen, dankzij My Stage en PureAcoustic Ambience. Met zijn ongeëvenaarde pianoklanken staat de FP-90X aan de top van Roland's pianoserie.

Ongeëvenaarde geluidservaring met het krachtige vier-luidsprekersysteem

Ongeëvenaarde geluidservaring met het krachtige vier-luidsprekersysteem van de FP-90X

Ervaar overweldigend geluid met het geavanceerde vier-luidsprekersysteem van de FP-90X. Dit toonaangevende hifi-systeem stuurt je muziek in elke richting, en biedt een geluidservaring die ongeëvenaard is binnen de FP-X-serie, met een rijke diepte en een uitgebreid dynamisch bereik. Twee robuuste woofers en twee dome-tweeters creëren in samenwerking met de zorgvuldig ontworpen openingen aan de achterzijde van het instrument een omvattend geluidsveld dat de speler omringt. 

Perfect voor thuisgebruik, maar met zijn volledige bereik ook uiterst geschikt voor kleinschalige live-optredens. Voor de momenten dat je in alle rust wilt oefenen, biedt de Headphones Acoustic Projection-technologie een indrukwekkende geluidsbeleving, alsof het geluid de hele ruimte vult, terwijl alleen jij in deze klankwereld bent ondergedompeld zonder anderen te storen.

Wat kost de Roland FP-90X?

Wat kost de Roland FP-90X?

De Roland FP-90X is het topmodel en wordt aangeboden met een adviesprijs van rond de 2000 euro. Maar dan heb je natuurlijk wel een fantastische digitale piano. Let op: Ze worden ook goedkoper aangeboden dus bekijk hier je voordeel en vind de beste deal.

Authentieke sensatie van een pianovleugel zonder onderhoud

Authentieke sensatie van een pianovleugel zonder onderhoud

Ervaar de authentieke sensatie van een akoestische vleugelpiano, zonder de noodzaak voor regelmatig onderhoud. Het PHA-50 klavier, gebruikt in de FP-90X en andere topmodellen van Roland's huiskamerpiano's, vertegenwoordigt een baanbrekende hybride technologie. Het combineert de rijke textuur en respons van traditionele pianotoetsen met uitzonderlijke duurzaamheid. De zijden van echt hout geven direct een vertrouwd gevoel aan ervaren pianisten, terwijl het duurzame composiet binnenframe van voor tot achter een consistente, betrouwbare actie biedt. 

Dankzij een nauwkeurig ontworpen hamermechanisme voelt elke aanslag authentiek aan, en de fijne nabootsing van ivoor en ebbenhout draagt bij aan de realistische ervaring. Zo biedt de FP-90X het complete gevoel van een traditionele vleugel, maar dan zonder de zorgen van onderhoud.

Krachtige prestaties verpakt in een draagbaar ontwerp

Krachtige prestaties verpakt in een draagbaar ontwerp

De FP-90X biedt een scala aan geavanceerde functies in een elegant, compact formaat dat ideaal is voor de hedendaagse muzikant, zowel voor thuisgebruik als voor optredens buitenshuis. Dankzij zijn slanke afmetingen en verrassend lage gewicht voor een piano met een volledig hamermechanisme, laat dit instrument zich gemakkelijk verplaatsen binnen elke ruimte of vervoeren in een voertuig. Voor een klassieke speelopstelling kan de FP-90X worden uitgerust met een KSC-90 stand en KPD-90 driepedaals unit. Voor meer mobiliteit tijdens optredens biedt de combinatie met een KS-20X standaard en RPU-3 pedaalunit flexibiliteit en gemak. 

Ontdek nieuwe dimensies in muziekcreatie met Bluetooth en USB

Ontdek nieuwe dimensies in muziekcreatie met Bluetooth en USB

De uitgebreide pianomogelijkheden van de FP-90X vormen slechts het startpunt. Stream je favoriete tracks vanaf je smartphone of tablet via Bluetooth-audio direct naar de luidsprekers van de piano voor een meespeelervaring. Bluetooth MIDI opent de deur naar creatieve compositiesoftware, zoals Roland's Zenbeats of Apple's GarageBand, waardoor je je muzikale horizon verder kunt verbreden. 

Voor de zangers onder ons: sluit een microfoon aan, breng effecten aan en laat je stem weerklinken door de luidsprekers. Alles wat je creëert, kan samen met je pianospel worden vastgelegd met de ingebouwde recorder. Met de toegevoegde functionaliteit van USB-audio- en MIDI-connectiviteit, biedt de FP-90X naadloze integratie met computers en de mogelijkheid om opnames te maken met professionele audioproductiesoftware.

Wat vinden gebruikers van de Roland FP-90X?

Wat vinden gebruikers van de Roland FP-90X?

Gebruikers van de Roland FP-90X zijn over het algemeen zeer tevreden en prijzen het instrument om zijn indrukwekkende geluidskwaliteit en de veelzijdigheid van de functies:

 • Geluidskwaliteit: Het krachtige vier-luidsprekersysteem, bestaande uit twee 25W speakers en twee 5W tweeters, wordt geprezen voor zijn vermogen om elke ruimte te vullen met helder en krachtig geluid, zelfs zonder externe versterking voor grotere publieken.
 • Authentieke Speelervaring: Het PHA-50 klavier wordt gewaardeerd voor zijn hybride ontwerp dat het gevoel en de textuur van een akoestische piano combineert met duurzaamheid, waardoor een authentieke en comfortabele speelervaring wordt geboden.
 • Veelzijdigheid: De FP-90X wordt erkend om zijn veelzijdigheid, met gebruikers die genieten van de mogelijkheid om via Bluetooth-audio mee te spelen met muziek en de Bluetooth MIDI-functionaliteit om verbinding te maken met muziekcompositie-apps.
 • Gebruiksgemak: Gebruikers vinden de piano gebruiksvriendelijk, met een eenvoudige interface en handige functies zoals de ingebouwde recorder en de mogelijkheid om een microfoon aan te sluiten voor het toevoegen van zang aan hun muziek.

Wat kost een Roland FP-90X?


Specificaties van de Roland FP-90X

Specificaties van de Roland FP-90X

SOUND GENERATOR

 • Piano Sound: Pure Acoustic Piano Modeling
 • Max. Polyphony:
  • Piano: Limitless (Solo playing using No.1 to No.8 tones in piano category)
  • Other: 256
 • Tones:
  • Piano: 20 tones
  • E.Piano: 18 tones
  • Organ: 18 tones
  • Strings/Pad: 27 tones
  • Synth/Other: 279 tones (including 8 drum sets, 1 SFX set)

AMBIENCE

 • Pure Acoustic Ambience Types: Studio, Lounge, Concert Hall, Wooden Hall, Stone Hall, Cathedral
 • Depth: 11 types

MY STAGE

 • My Stage: 12 types

KEYBOARD

 • Keyboard: PHA-50 Keyboard: Wood and Plastic Hybrid Structure, with Escapement and Ebony/Ivory Feel (88 keys)

SPEAKER SYSTEM

 • Speakers: 8 x 12 cm x 2 (with speaker box)
 • Dome Tweeters: 2.5 cm x 2
 • Rated Power Output: 25 W x 2, 5 W x 2

HEADPHONES

 • Headphones: Headphones Acoustic Projection

BLUETOOTH

 • Audio: Bluetooth Ver 3.0 (Supports SCMS-T content protection)
 • MIDI: Bluetooth Ver 4.0

COMPATIBLE ANDROID / IOS APPS (ROLAND)

 • Apps: Roland Piano App, Piano Designer

DATA PLAYBACK & RECORDER

 • Playable Software: Standard MIDI Files, Audio File (WAV/MP3)
 • Recordable Software: Standard MIDI Files, Audio File (WAV)
 • Internal Songs: 34 Songs

TUNING, VOICING & EFFECTS

 • Touch Sensitivity: 100 types, fixed touch
 • Master Tuning: 415.3--466.2 Hz (adjustable in increments of 0.1 Hz)
 • Temperament: 10 types
 • Effects: Ambience, Equalizer, Rotary Speaker Effect (organ tones), Modulation Speed (E.Piano tones)

CONVENIENT FUNCTIONS

 • Functions: Metronome, Tempo Coach, Auto Tempo, Transpose, Registration, Dual, Split, Twin Piano, Tone Demo, Auto Off

OTHER

 • Display: Graphic LCD 132 x 32 dots
 • Connectors: Includes DC In jack, Pedal jacks, Input Stereo jack, Output jacks, Mic Input jack, USB ports, Phones jacks, MIDI connectors
 • Power Supply: AC adaptor
 • Power Consumption: 40W

ACCESSORIES

 • Included: Owner's Manual, AC adaptor, Power cord, Music rest, Damper pedal (DP-10)

OPTION (SOLD SEPARATELY)

 • Options: Dedicated stand (KSC-90), pedal board (KPD-90), keyboard stands, pedal units, carrying bags, headphones

SIZE & WEIGHT

 • Dimensions Without Music Rest: 1,340 (W) x 390 (D) x 136 (H) mm
 • Weight: 23.6 kg (with music rest)

Tot slot

Zoals je ziet wordt de Roland FP-90X beschouwd als een topkeuze voor zowel thuisgebruik als professionele optredens, dankzij zijn superieure geluidskwaliteit, authentieke speelervaring, en veelzijdige functies die het mogelijk maken voor muzikanten van alle niveaus om hun creativiteit te verkennen en te ontwikkelen. 

Bekijk hier de laagste prijs van de FP-90X.

Reacties

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring(en) met de Roland FP-90X, dus bezit je er één of overweeg je er één uit de FP-serie van Roland te kopen? Laat dan je feedback via de reageer button onderaan achter. Alvast bedankt!

Reacties
Categorieën