Yamaha Arius YDP-145B  De Ideale Digitale Piano voor Beginners en Gevorderden
Yamaha
Muziekbundel
Yamaha
4 min
0

Yamaha Arius YDP-145B: De Ideale Digitale Piano voor Beginners en Gevorderden

4 min
0

Ben je op zoek naar een kwalitatieve digitale piano die geschikt is voor zowel beginners als gevorderde pianisten? Dan is de Yamaha Arius YDP-145B in het zwart dé piano voor jou. Met zijn uitstekende geluidskwaliteit, realistische speelervaring en stijlvolle design biedt deze digitale piano alles wat je nodig hebt om je pianospel naar een hoger niveau te tillen.

Wat kost de Yamaha Arius YDP-145B? Bekijk de laagste prijs

Uitstekende geluidskwaliteit dankzij Yamaha's hoogwaardige technologie

De Yamaha Arius YDP-145B maakt gebruik van Yamaha's geavanceerde Pure CF-geluidstechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de klank van deze digitale piano nauwkeurig overeenkomt met die van een akoestische piano. Je geniet dus van een helder, warm en expressief geluid, dat elke nuance van je spel perfect weergeeft.

Realistische speelervaring met Graded Hammer Standard-toetsenbord

Het Graded Hammer Standard (GHS)-toetsenbord van de Yamaha Arius YDP-145B bootst op realistische wijze het gevoel na van een akoestische piano. De toetsen zijn verzwaard, waardoor ze aanvoelen alsof je op een echte piano speelt. Bovendien zijn de lagere toetsen zwaarder dan de hogere toetsen, net zoals bij een traditionele piano. Dit zorgt voor een authentieke speelervaring en helpt je om je vingervaardigheid te verbeteren.

Stijlvol design dat in elke interieurstijl past

Stijlvol design dat in elke interieurstijl past

Naast zijn uitstekende geluidskwaliteit en realistische speelervaring, heeft de Yamaha Arius YDP-145B ook een stijlvol design. Met zijn slanke en elegante vormgeving past deze digitale piano perfect in elke woonkamer, studio of oefenruimte. Het zwarte kleurenschema geeft een tijdloze en professionele uitstraling, waardoor je met trots kunt spelen op deze piano.

Meer functionaliteiten om je speelervaring te verbeteren

De Yamaha Arius YDP-145B biedt verschillende functies die je kunnen helpen bij het leren en verbeteren van je pianospel. Zo kun je gebruikmaken van de dual voice-functie, waarbij je twee verschillende klanken tegelijkertijd kunt laten horen. Daarnaast is er een metronoom aanwezig om je ritmegevoel te ontwikkelen en kun je kiezen uit diverse akoestische instellingen om het geluid aan te passen aan jouw voorkeur.

De Yamaha ARIUS YDP-145 in Actie


Waarom zou je kiezen voor de Arius YDP-145B?

  • Uitstekende geluidskwaliteit dankzij Pure CF-geluidstechnologie
  • Realistische speelervaring met GHS-toetsenbord
  • Stijlvol design dat in elke interieurstijl past
  • Verschillende functionaliteiten om je speelervaring te verbeteren

Wat zeggen gebruikers van de Yamaha YDP-145?

De Yamaha YDP-145 wordt door gebruikers goed ontvangen vanwege de geluidskwaliteit en speciale kenmerken. Dit model biedt de Yamaha CFX-concertvleugelklank, die wordt geroemd om zijn dynamisch bereik en realistische uitklinken, waardoor een genuanceerde speelervaring wordt geboden die zich uitstrekt tot fortissimoniveaus. Het geluid wordt verder versterkt door Virtual Resonance Modeling (VRM), dat authenticiteit toevoegt door het simuleren van snaar-, demper- en kastresonanties.

Het wordt geleverd met een verscheidenheid aan geluiden, waaronder drie vleugelpiano-voices, twee orgels, twee elektrische piano's, een vibrafoon, een klavecimbel en een strijkensemble. Hoewel de vleugelpiano-geluiden het belangrijkste hoogtepunt zijn en de meeste aandacht voor detail krijgen, worden de extra geluiden als overtuigend en nuttig beschouwd voor verschillende muziekstukken, ook al hebben ze misschien niet hetzelfde niveau van verfijning.

De Graded Hammer Standard (GHS) toetsenbordactie is ontworpen om het gevoel van een akoestische piano na te bootsen, met een zwaardere aanslag in de lagere toetsen en lichter in de hogere. De YDP-145 heeft een polyfonie van 192 noten, wat meer dan voldoende is voor de meeste composities en speelstijlen.

Gebruikers waarderen ook het heldere en duidelijke geluid van de luidsprekers van de piano, die een bevredigende audio-ervaring bieden, zelfs op hogere volumes, geschikt voor zowel thuis oefenen als optreden in kleinere locaties. De compatibiliteit van de piano met de "Smart Pianist" app is een ander pluspunt, met functies als soundtracking, opnemen en diverse bedieningsopties die de speel- en leerervaring verbeteren.

In vergelijking met zijn voorganger heeft de YDP-145 verbeteringen gezien in zijn geluidssysteem en heeft het meer MIDI oefentracks. Hoewel het niet het GH3 toetsenbord heeft van het hogere-end YDP-165, dat een realistischer gevoel biedt, biedt het GHS toetsenbord nog steeds een solide speelervaring. De YDP-145 wordt beschouwd als een solide instapniveau piano die kwaliteit levert zonder compromissen te sluiten op belangrijke aspecten zoals intonatie en gevoel, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Wat kost de Yamaha Arius YDP-145B?

Wat kost de Yamaha Arius YDP-145B? Bekijk de laagste prijs

De Yamaha Arius YDP-145B is momenteel beschikbaar bij Oostendorp en Bax-Music voor prijzen van nét iets onder de 900 en 1000 euro, maar prijzen kunnen wijzigen. De prijs kan variëren afhankelijk van de winkel en eventuele aanbiedingen of bundels die beschikbaar zijn, dus het is altijd goed om rond te kijken voor de beste deal.

TIP: Zoals ik wel vaker zeg is een piano in de woonkamer een sieraad voor je omgeving en nodigt uit om er sneller op te oefenen. De schakelaar aanzetten en spelen maar. Daarnaast heet een digitale piano als voordeel dat je een koptelefoon kunt gebruiken om even die bubbel op te zoeken zodat anderen geen last van je gepingel hebben. De Yamaha Arius YDP-145B is hier een mooi muziekinstrument voor en wordt door verschillende muziekzaken in Nederland aangeboden.

De Yamaha Arius 145 is beschikbaar in:

Tot slot

Kortom, de Yamaha Arius YDP-145B is de ideale digitale piano voor zowel beginners als gevorderde pianisten. Met zijn hoogwaardige geluidskwaliteit, realistische speelervaring en stijlvolle design biedt deze piano alles wat je nodig hebt om met plezier te spelen en je pianospel naar een hoger niveau te brengen.

Bekijk hier de laagste prijs van de Arius YDP-145B

Reacties

Overweeg je een Yamaha Arius 145 te kopen? Of heb je er eentje in je bezit? Deel dan je feedback via de reactie button onderaan om anderen te informeren en te inspireren.

PS: Vergeet niet ons te volgen op Instagram en YouTube

Reacties
Categorieën