3 Beginnerstips voor het Kopen van een Keyboard
Keyboards
Muziekbundel
Keyboards
3 min
0

3 Beginnerstips voor het Kopen van een Keyboard

3 min
0

In dit artikel geef ik je 3 tips voor het kopen van een keyboard om teleurstelling te voorkomen. Ik heb namelijk zelf ooit online een tweedehands keyboard gekocht en was aardig gefrustreerd doordat ik niet kreeg waarop ik gehoopt had. En het erge is, het was ook nog m'n eigen schuld. Ik had even niet goed opgelet en toen ging het mis. Ik begin dan ook direct met die eerste miskleun die ik had. Namelijk: De grootte van de toetsen.

TIP 1 Koop een keyboard met normale toetsen

TIP 1 Koop een keyboard met normale toetsen

Koop een keyboard met normale toetsen en niet met kleine toetsen. Als kind lukt het misschien nog om goed op te leren spelen, maar als volwassene is het niet te doen. Ook wanneer er wordt gesproken over midi en mini bij bijvoorbeeld een controller moet je even goed opletten. Koop dus altijd een keyboard met een normaal formaat toetsen. Daarnaast zijn er verschillen in het aantal toetsen, van bijvoorbeeld 25 toetsen, tot zelfs 88 toetsen. Kies als beginner voor een keyboard met minimaal 61 toetsen en niet kleiner.

Bij de meeste keyboards is een standaard lessenaar meegeleverd om een boek, bladmuziek of iPad op te zetten. Zelf leg ik er meestal de iPhone op.

TIP 2 Standaard, koptelefoon en sustainpedaal

TIP 2 Standaard, koptelefoon en sustainpedaal

Koop er een standaard, koptelefoon en sustainpedaal (damper) bij. Dit zijn namelijk de basis benodigdheden wanneer je keyboard wilt leren spelen. Natuurlijk is een kruk of keyboardbank ook handig, maar deze kun je nog wel vervangen door een stoel. Vooral die koptelefoon ga je veel gebruiken om zo anderen niet tot last te zijn. En laten we eerlijk zijn, beginnend piano- of keyboard spel is soms niet om aan te horen. Voorkom dat anderen last van jou gepingel hebben en je daardoor demotiveren om te oefenen. Een sustainpedaal (damper) is handig wanneer je op het keyboard ook piano gaat leren spelen. Sommige klanken wil je langer door laten klinken terwijl andere klanken juist kort worden gespeeld.

TIP 3 Koop een beginnerskeyboard

TIP 3 Koop een beginnerskeyboard

Koop niet direct een keyboard van duizenden euro's zoals een Korg PA5X of Yamaha Genos2, maar start met een goedkopere versie. Er zijn enorm veel verschillende keyboards in de handel en de verleiding is groot om een instrument te kopen waar alles op zit. Dit zorgt niet alleen voor een flink gat in je portemonnee, maar ook dat je snel bent afgeleid en minder focus hebt op het leren keyboard spelen zelf. Begin met een beginnerskeyboard en laat zien dat je elke dag een kwartier tot een half uur oefent. Wanneer je het spelen eenmaal onder de knie hebt kun je jezelf belonen door een duurder keyboard te kopen.

Keyboard leren spelen is echt fantastisch maar een compleet andere manier van spelen dan een piano leren spelen. Beiden beschikken over toetsen maar dat is dan ook één van de weinige overeenkomsten. Op een keyboard zou je wel piano kunnen leren spelen, maar op een piano keyboard leren spelen gaat niet lukken. Wil je piano leren spelen? Neem dan een gratis proefles piano spelen van Cor Bakker, één van de bekendste TV-pianisten van Nederland. Wil je keyboard leren spelen? Volg dan ons Youtube kanaal waarop we binnenkort starten met "Zelf Keyboard Leren Spelen".

Spelen met akkoorden

Hieronder laat ik je een eenvoudige versie van de akkoorden van Blinding Lights zien en horen zodat je alvast een idee hebt wat een keyboard allemaal kan. Let wel op: Dit is een duurdere versie keyboard namelijk de Korg PA5X. Hierin laat ik vooral de akkoorden zien die worden gespeeld. Akkoorden vormen de basis van het leren keyboard spelen.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit artikel dat ik speciaal heb geschreven voor beginners. Koop een keyboard met minimaal 61 normale toetsen en vergeet de standaard, koptelefoon, kruk (of bank) en het sustainpedaal niet.

<a data-internal-link-keyword-id="87256" data-title="Een Muzikale Revolutie: De Evolutie van de Synthesizer in de Moderne Muziek" data-excerpt="In dit artikel verdiepen we ons in de wereld van synthesizers, gaan we terug naar vroeger en bespreken we de evolutie van de synthesizer naar de huidige moderne tijd. Maar voor we dat doen laten we eerst uitleggen wat.." data-featured-image="https://media-01.imu.nl/storage/muziekbundel.nl/25319/een-muzikale-revolutie-de-evolutie-van-de-synthesizer-in-de-moderne-muziek-2560x1100.jpg" class="smart-content-link sc-link" href="https://muziekbundel.nl/een-muzikale-revolutie-de-evolutie-van-de-synthesizer-in-de-moderne-muziek/">Synthesizer</a> Aanbiedingen

Bekijk aanbiedingen van keyboards bij Bax-Music

Reacties

Ben je beginner of heb je zojuist een keyboard gekocht? Laat dan even jouw keuze achter in het reactieveld hieronder. Anderen kunnen weer leren van jouw feedback.

Reacties
Categorieën