Piano Leren Spelen TIPS
Piano leren spelen
Muziekbundel
Piano leren spelen
4 min
0

Piano Leren Spelen TIPS

4 min
0

Je bent enthousiast geworden over piano spelen en wilt eindelijk de daad bij het woord voegen, maar waar begin je? Welke piano heb je nodig en op welke manier kun je het beste piano leren spelen? In dit artikel vertel ik je meer over de keuzes die je hebt en geef ik je tips zodat jij makkelijker een keuze kunt maken.

Welke piano moet ik kiezen?

Laat ik beginnen met de stelling "niets moet, maar alles mag"! Een piano kiezen is een persoonlijke keuze en niet voor iedereen hetzelfde. Piano's zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook verschillende prijsklassen van laag naar hoog. Begin niet met een te dure piano en start met oefenen. Een duurdere piano kopen kan altijd nog wanneer je wat verder bent gevorderd. Een goede digitale beginnerspiano koop je nieuw al voor ruim onder de duizend euro. Laat je dus niet gek maken door al het moois wat er te koop is, maar focus je op het piano leren spelen in plaats van een dure piano.

Wat kost een digitale piano?

Piano Leren Spelen (Lessen)

Nu je meer weet over het aanschaffen van een piano ben je klaar voor de volgende stap waarbij je kijkt naar de mogelijkheden om piano te leren spelen. Er zijn muziekscholen, privé leraren of online pianolessen. Ook via Youtube zijn er voldoende pianolessen te volgen maar deze zijn vaak enigzins beperkt en proberen je later een abonnement te verkopen, waar overigens niets mis mee is.. Zorg er dus voor dat je basis goed is. Leer piano spelen zoals je hoort te spelen. Creatieve ideeën en andere manieren van piano spelen komen later wel. Maak je geen zorgen.

Online Piano Leren Spelen

Online Piano Leren Spelen

Omdat we de pianolessen tegenwoordig in moeten passen in een druk schema kiezen steeds meer beginnende pianisten voor een online programma. Zo kun je online piano leren spelen zonder dat je fysiek naar een muziekschool of privé leraar moet. Je kunt dus vanuit je eigen woonkamer pianolessen volgen, en dat in je eigen tijd. Dat is superhandig en makkelijk in te passen in het tijdschema van je dag. Deze pianolessen zijn niet alleen veel goedkoper, maar zijn ook makkelijk te herhalen wanneer je daar behoefte aan hebt. Daarnaast kun je eerst een gratis proefles volgen om zo te ontdekken of de pianocursus wel iets voor jou is.

Piano Leren Spelen met Cor Bakker

Ontvang direct een gratis proefles van pianist Cor Bakker

Cor Bakker (wie kent hem niet) is één van de meest bekende TV-pianisten die speciaal voor beginners en gevorderden een online pianocursus heeft opgezet om jou te helpen piano leren spelen. Ongeacht je niveau. Hiervoor biedt hij een gratis proefles aan en ontvang je na aanmelding direct een aantal tips en adviezen. Mega interessant wanneer je wilt starten met piano leren spelen. Het is niet alleen leerzaam, maar ook nog gratis.

Bekijk piano lesaanbod van Cor Bakker 

Persoonlijke noot

Laat ik voorop stellen dat piano leren spelen leuk moet zijn ondanks de skills die je nog moet ontwikkelen. De snelheid en liedjes spelen komen later wel, het gaat erom dat je vanaf de start een goede basis legt om verder te kunnen bouwen. Bedenk wel dat piano leren spelen doorzettingsvermogen vergt en je het niet voor niets krijgt (behalve een gratis proefles dan). Je moet er wel wat voor doen, maar daar krijg je ook enorm veel voor terug. Je hebt waarschijnlijk nog geen idee wat piano spelen voor je kan betekenen, welke emoties je over kunt brengen door jouw spel, en hoe trots familie en vrienden op je zijn als jij een stukje voor ze speelt. 

Daarnaast geeft piano spelen je kalmte en rust die je kunt vergelijken met mediteren. Even in je eigen wereld lekker bezig met de pianolessen, improviseren of liedjes spelen. Het is een vaardigheid die iedereen wel zou willen kunnen, maar dan moet je wel de eerste stap zetten. Anders blijft het bij een droom.

Kortom, als jij wilt leren piano spelen hoef je alleen maar in het bezit te zijn van een (digitale) piano en te starten met de gratis proefles van Cor.

Zou jij een Gratis Proefles van mij willen ontvangen? Cor Bakker


TIPS Leren Piano Spelen

  1. Kies de juiste (digitale) piano
  2. Kies een online programma
  3. Start met leren en plezier maken
  4. Zet door

Vooral stap 3 "Leren en Plezier maken" is een belangrijke stap. Dat is waar het uiteindelijk om draait, leren en plezier maken. Zolang je plezier houdt in het piano leren spelen gaan de vorderingen bijna vanzelf. Waarom heb ik bij stap 2 "Kies een Online Programma" neergezet? Dat is de snelste manier om direct te starten met pianolessen. Zoals je weet kun je eenvoudig een proefles aanvragen dus daar hoef je weinig moeite in te stoppen. Stap 4 is eigenlijk vanzelfsprekend, maar veel beginnende pianisten stoppen er weer mee en dat is zonde. Geef het in ieder geval een jaar de tijd en oefen elke dag 15 tot 30 minuten. Ik garandeer je wanneer je dat doet, je een sprong vooruit hebt gemaakt en stoppen geen optie meer is.

Tot slot

Omdat niet iedereen direct de middelen heeft om een piano te kopen wordt vaak de vraag gesteld: 

Kan ik piano leren spelen op een keyboard

Het antwoord vind je hier.

PS: Vergeet niet de gratis proefles van Cor Bakker te claimen zodat je direct kunt starten zonder dat het geld kost.

Reacties
Categorieën